Alıngan ve Egoist arkadaş tipleri

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
Herkesin arkadaşı vardır. Çoğumuz da arkadaş grubu dediğimiz 3-4-5 kişilik gruba dahilizdir. Bunu sonra açıklayacağım. Konuyu benim gibi bu tür arkadaşları olan forum okurlarıyla bu durumu tartışmak için açıyorum.

Eğer yok ise Allah sizi korumuş, maalesef ben bir kaç alıngan arkadaşa sahibim. Eminim bazılarımızın da alıngan arkadaşları vardır. Çocuk büyük fark etmeksizin bu tiplemeler genellikle çok itici olurlar. Bunlarla iyi anlaşmak zorundasınız yoksa alındılar mı kendilerini önemli biriymiş gibi küsüp bağlantıyı koparıyorlar. Bunu yaparken onsuz yapamıyoruz, sürekli arkasından ayrılmıyomuş sanıyorlar. Eğer öyle birisi varsa başınızı eğmeyin arkadaşlar. Karşıdaki adam yoksa hep öyle kalacak. Şunu söylemeyeyim bunu söylemeyeyim yoksa küser gibi şeylerden vaz geçin. Adama muhtaç değilsiniz alındı mı yallah yoluna küsüyor mu, engelliyor mu ne yapıyorsa yapsın. Egosu tatmin oluyor siz küsmemesi için yalvarınca. Bırakın kendisi dönsün size. Alıngan arkadaşlara alınmasın diye boşa çaba veriyoruz. Ben bunu biraz geç anladım. İşimiz gücümüz yok sen alınma diye bin bir türlü şekle mi gireceğiz?

Bu tiplemeleri bir kenara bırakırsak bir de grup arasında kendisini yönetici ilan etmiş egoist arkadaşlar var. Bu kişi alıngan olmakla beraber bu sefer daha tehditkar var egoist konuşur. Yanlış bir şey söylersin atar gruptan oradaki adamlara da şununla konuşmayın falan der. Kendisi yoksa ekip başıboş köpek sürüsü sanar. Bu tiplemelere de bulaşmayın varsa da başınız dik olsun. Onlara muhtaç değilsiniz. Atıyorsan at başka arkadaşım mı yok şeklinde kabadayılık yapın siz de.

Unutmayın bunları kaybetmekten korkarken onlar olsa korkar mı diye düşünün.

Sizin de böyle alıngan veya ekip egoisti arkadaşınız var mı? Yazın da derman bulalım 🙃

Bu ara bu tip arkadaşlarım dediğim de 21 yaşında koca adamlar. Şaka gibi maalesef :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin arkadaşı vardır. Çoğumuz da arkadaş grubu dediğimiz 3-4-5 kişilik gruba dahilizdir. Bunu sonra açıklayacağım. Konuyu benim gibi bu tür arkadaşları olan forum okurlarıyla bu durumu tartışmak için açıyorum.

Eğer yok ise Allah sizi korumuş, maalesef ben birkaç alıngan arkadaşa sahibim. Eminim bazılarımızın da alıngan arkadaşları vardır. Çocuk büyük fark etmeksizin bu tiplemeler genellikle çok itici olurlar. Bunlarla iyi anlaşmak zorundasınız yoksa alındılar mı kendilerini önemli biriymiş gibi küsüp bağlantıyı koparıyorlar. Bunu yaparken onsuz yapamıyoruz, sürekli arkasından ayrılmıyormuş sanıyorlar. Eğer öyle birisi varsa başınızı eğmeyin arkadaşlar. Karşıdaki adam yoksa hep öyle kalacak. Şunu söylemeyeyim bunu söylemeyeyim yoksa küser gibi şeylerden vaz geçin. Adama muhtaç değilsiniz alındı mı yallah yoluna küsüyor mu, engelliyor mu ne yapıyorsa yapsın. Egosu tatmin oluyor siz küsmemesi için yalvarınca. Bırakın kendisi dönsün size. Alıngan arkadaşlara alınmasın diye boşa çaba veriyoruz. Ben bunu biraz geç anladım. İşimiz gücümüz yok sen alınma diye bin bir türlü şekle mi gireceğiz?

Bu tiplemeleri bir kenara bırakırsak bir de grup arasında kendisini yönetici ilan etmiş egoist arkadaşlar var. Bu kişi alıngan olmakla beraber bu sefer daha tehditkar var egoist konuşur. Yanlış bir şey söylersin atar gruptan oradaki adamlara da şununla konuşmayın falan der. Kendisi yoksa ekip başıboş köpek sürüsü sanar. Bu tiplemelere de bulaşmayın varsa da başınız dik olsun. Onlara muhtaç değilsiniz. Atıyorsan at başka arkadaşım mı yok şeklinde kabadayılık yapın siz de.

Sizin de böyle alıngan veya ekip egoisti arkadaşınız var mı? Yazın da derman bulalım 🙃

Bu ara bu tip arkadaşlarım dediğim de 21 yaşında koca adamlar. Şaka gibi maalesef :)

14-15 yaşlarında vardı böyle arkadaşlarım. Canımın sıkkın olduğu bir gün böyle triplere girmeye başlayınca alayına kayıp engellemıştım. Gelıp onlar özür dilemişti yine kabul etmedım. Boyle kişileri 7'den 70'e tanırsınız. Asla konuşmayın asla arkadaşlık kurup onları kaybetmekten korkmayın. Dediğiniz gibi arkadaş mı yok? Belki yalnız hissedersiniz ama sürekli canınızı sıkacak hala ergenlıkten çıkamamış kendını beğenmiş tiplerden kurtulmuş olursunuz ve elbet birisini bulursunuz.

Eğer yok ise Allah sizi korumuş, maalesef ben birkaç alıngan arkadaşa sahibim. Eminim bazılarımızın da alıngan arkadaşları vardır. Çocuk büyük fark etmeksizin bu tiplemeler genellikle çok itici olurlar. Bunlarla iyi anlaşmak zorundasınız yoksa alındılar mı kendilerini önemli biriymiş gibi küsüp bağlantıyı koparıyorlar. Bunu yaparken onsuz yapamıyoruz, sürekli arkasından ayrılmıyormuş sanıyorlar. Eğer öyle birisi varsa başınızı eğmeyin arkadaşlar. Karşıdaki adam yoksa hep öyle kalacak. Şunu söylemeyeyim bunu söylemeyeyim yoksa küser gibi şeylerden vaz geçin. Adama muhtaç değilsiniz alındı mı yallah yoluna küsüyor mu, engelliyor mu ne yapıyorsa yapsın. Egosu tatmin oluyor siz küsmemesi için yalvarınca. Bırakın kendisi dönsün size. Alıngan arkadaşlara alınmasın diye boşa çaba veriyoruz. Ben bunu biraz geç anladım. İşimiz gücümüz yok sen alınma diye bin bir türlü şekle mi gireceğiz?

Hocam aynı durum bizde de var çok kötü bir durum gerçekten.

Gerçekten böyle tiplemeler her grupta olabiliyor keşke böyle olsaydı.

Kesinlikle doğru, alıngan, egoist ve narsist tiplerle baş etmek çok zor. Sürekli ne söyleyeceğini düşünmek, birinin egosuna göre hareket etmek can sıkıcı. Ama sonunda şunu anlıyoruz, gerçekten ihtiyacımız olan şey sağlıklı, egosuz ilişkiler.

Kimseye muhtaç değiliz, yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

Narsist ve egoistlerle vakit kaybetmeye gerek yok, başımızı dik tutup yolumuza bakalım.

En önemlisi de birçok işi kendin yapabilmektir. Yalnızlık güzellemesi yapmıyorum ama insanlarla anlaşabilmek zor. Her türden insan tipi oluyor ve uzun süredir tüm işlerimi kendim yapıyorum. Gideceğim yerlere tek başıma gidiyorum, tatile de tek başıma gidiyorum. Eksikliğini hissetmedim. Bir arkadaş grubuna bağlı kalmak, tamamıyla saçmadır bana göre. İnsan, işlerini kendisi de yapabilmelidir.

En önemlisi de birçok işi kendin yapabilmektir. Yalnızlık güzellemesi yapmıyorum ama insanlarla anlaşabilmek zor. Her türden insan tipi oluyor ve uzun süredir tüm işlerimi kendim yapıyorum. Gideceğim yerlere tek başıma gidiyorum, tatile de tek başıma gidiyorum. Eksikliğini hissetmedim. Bir arkadaş grubuna bağlı kalmak, tamamıyla saçmadır bana göre. İnsan, işlerini kendisi de yapabilmelidir.
En nihayetinde insanın dertleşip bir konuyu tartışacağı arkadaşı olmalı. Ama bu kesinlikle alıngan biri olmamalı. Ben de işlerimi kendim hallederim. Bir arkadaşa bağlı kalırsak yolumuz yol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı