Rehber Alınmaması gereken AMD işlemciler

Başlık hatalı olmuş bence, tavsiye olarak açılması daha iyi olabilirdi. Eski nesilleri tercih eden adam zaten bütçesinden dolayı tercih ediyor yoksa o da biliyor 5950X almayı. Bazen özel indirimler olabiliyor ya da 2.el alırken güzel bir fiyata, temiz işlemci alabiliyor kullanıcı. Fiyat performans karşılaştırılması eklense daha iyi olabilirmiş.

Bu arada G ibareli işlemciler bahsedilmemiş. 3400G alınabilir bir işlemci bence.
Alınmamalı olanları yaptığım için eklemedim.
Hocam başlığı moderatörler düzenlemiş.
Belirttiğim gibi eski nesiller gereksiz pahalı 10100F alabilir mesela o bütçede.

Alınmamalı olanları yaptığım için eklemedim.

Hocam başlığı moderatörler düzenlemiş.
Belirttiğim gibi eski nesiller gereksiz pahalı 10100F alabilir mesela o bütçede.
Benim tam olarak demek istediğim şu; 2 tane işlemciyi kıyaslarken yeni nesilde olsa fiyatına oranla ne kadar bir FPS artışı sağlayacak, aradaki farka değecek mi ? Yani mesela arada taş çatlasa 5-10 FPS fark için 50 TL vermeye değer mi ? Bahsettiğiniz gibi her zaman pahalı olmayabiliyor işlemciler.

İşin anakart kısmı var bir de ama o konuya girmiyorum hiç.

Daha fazla palyaşacağım. Bana göre öyle. Tabii ki her bir tanesinde mavi ekran çıkacak diye bir şey yok. Ama ihtimali yüksek. Bunların hepsi tahmin. Hiçbir sorun olmayabilir sadece tesadüf olabilir.
Çok açık konuşayım, yaklaşık 7-8 aydır belki daha fazladır @Enes3078 'le birlikte mavi ekran kategorisine bakıyoruz, daha fazla bulup paylaşman bize o işlemcinin kronik sorunlu olduğunu göstermez, sen de inandıramazsın, kendini kandırırsın sadece.

Cidden WoW. Neyse hocam. Peki deyip geçerim. Bana göre.

Anakart olarak bakarsak yine yeni nesil anakart almak daha iyi olmaz mı?
Hangi işlemciler olduğunu belirtsen daha iyi olur.

Anakart olarak bakarsak yine yeni nesil anakart almak daha iyi olmaz mı?
Hangi işlemciler olduğunu belirtsen daha iyi olur.
Sadece işlemci fiyatlarına göre kıyaslama yapmak yanlış diyorum daha bunun anakart fiyatları ve kullanıcının zaten kullandığı anakartıda işin içine katmak gerekiyor. B350 1700X kullanan birisi anakart değiştirmeden yine bütçesine uygun eski nesil bir üst seviye işlemci alabilir.

AMD vs Intel karşılaştırması yapmıyorum, sadece genel olarak rehberin formatına eleştirim =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…