Rehber Alınmaması Gereken Laptoplar

Öncelikle selamlar. Sıkıldım son dönemde, isim değiştirip geri döneyim dedim. Bu konu da imzası olsun. Hadi geçelim.

(Bahsettiğim cihazlar şu an satışta olanlardır. İleride gelip de 2023 veya 2024 model için "Gayet güzel cihaz, boş yapmışsın" yazmazsanız sevinirim.

1- Dell G15 2020-21 (Beyaz Işıklı Klavye)


Bu cihazı deneyimleyip çok da araştırma yaptığım için daha uzun olacak diğer laptoplardan. Dell'in önemsemediği ülkelere gönderdiği bu modeller ile driverlar uyumlu değil. Öyle üşenmiş ki Dell cihaza driver olarak -kasası olan- Alienware'ın yazılımlarını koymuş.

Öncelikle bu yazılımlardan biri AWCC (Alienware Command Center) cihazı algılamıyor. Normal bir bilgisayara kursanız o yazılımı aynı hatayı alıyorsunuz. Tamamen kalitesiz bir arayüz var zaten kullananlar bilir. Anasayfasındaki oyunların kapak fotoğrafları falan tamamen kaymış halde duruyor.

Ayrıca belirteyim. G modu mu ne vardı bu cihazda. Hatırladığım kadarıyla tek yaptığı cihazın gücünü kısıp biraz fan hızını arttırmak. Tebrikler efendim, cihazınız soğudu.

2- Asus TUF serisi

Asus'un burada bariz çakallığı var aslında. Cihazın kalitesini bilerek düşünmüşler Wifi kartından dolayı mavi ekran alan 3-5 kişi gördüm şu vakite kadar. Nasıl bir cihaz ise bu arkadaş her çıktığında önerirler. Sonrasında sorunlar belli olur. Bu yüzden yepyeni cihazları almayın derler.

Asus TUF serisi ısınıyor. F serisi için geçerli mi bilmiyorum ama A kasalar öyle. Ha bu arada biraz kaynak ararken bir hocamızın konusunu gördüm. Ondan dinlemeniz çok daha iyi olur bu konuyu.


3- MSI GF Serisi

En düşük seviye MSI kasalardır. Soğutması da bir o kadar rezalettir. Bu cihazın tek iyi yanı, MSI olduğu için Anakartı sağlam. Onun dışında tamamen kısılmış bir seri. Onun yerine biraz daha kötü donanımlı ancak daha kaliteli bir laptop alınabilir.

GF63 tek fanlıdır. İnce olsun diye yapmışlar sanırsam ama ince de değil. GF65 daha iyi bir soğutmaya sahip ama o da vasatın bir tık altı.

Bu arada bu cihazı MSI diye pahalı satmaya çalışan uyanıklar da vardır.

4- Gigabyte A Serisi


Gördüğünüz şahıs Clevo kasa kullanmaktadır. Kalitesiz kasa kalitesiz anakart, kalitesiz soğutma demektir.

Ayrıca belirteyim, tam bir fikrim olmadığı için birşey diyemedim ama Gigabyte laptoplardan memnun olmayanlar var. Almadan önce sağlam bir araştırma yapmanızı öneririm.

5- Monster'ın Tatlış Clevo kasaları 🥰


Açıkçası açıklama gereği fazla duymuyorum. Konuda da belirttiğim gibi direkt kronik sorunlu bu cihazlar. Adam akıllı bir tanesini göremedim.

6- Excalibur!

Şu zamana kadar çok laptopa kötü dedim ama bu kadar kötüsünü görmedim. Monster en azından iyi donanımları Tongfang gibi kasalara koyar. Bunlar direkt en üst donanımları berbat kasalara yerleştiriyorlar. Reklamları şıktır ama 🤓

Açıkçası fazla beğenmedim bu rehberi ama paylaşasım geldi. Biraz kısa oldu sanki. Son dönemde markalar iyice kendini düzeltmeye başladı.

Son bir öneri. 4050'ye sahip cihazları almayın şu anlık. Daha ne olduğunu bilmiyoruz. Sorunları olabilir.

Yazmayı unutmuşum. Bazıları anlayamıyor.


Bu gördüğünüz cihaz GP serisi MSI değildir. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı ile çıkartılmış bir seridir.
 
Laptop alırken birçok arkadaşıma ve bu platformdan dahil birçok platformdan sordum ve maalesef herkes bir modele bahane buluyor dediklerim yanlış anlaşılmasın şunu demeye çalışıyorum, Monster alacaktım dedikler ki alma model önemli değil ama alma sonra Acer Nitro alacaktım dedikler ki onu da alma niye diye soruyorum bana herkesin dediği cevap şu "alma işte alırsan görürsün" gel de sinirlenme bu cevaba :D. Bunun gibi birçok model sayarım ama neyse demek istediğim şu, neyi alacağımıza karar veremiyoruz birçok kişi HP Victus dedi ama şu anki laptopumdan önce Victus kullandım ve BIOS güncellemesi sonrası Wi-Fi kartı yüzünden mavi ekran alıp duruyordum iade etmek zorunda kaldım. YouTube üzerinden bakayım diyorum ne hikmetse tüm teknoloji kanallarında modeller el bebek gül çiçek çalışıyor bilinmeyen kişiler atıyor hep şu sorun yaşadım bu sorun yaşadım diye, şimdi bu bilinmeyen kişilerin attığı videoya da güvenemiyorum çünkü belki kendi yaptığı bir hatadan dolayı da öyle bir sorun yaşamışta olabilir ki her böyle video olan modeli almayacak olsak ne marka kalır ne model.

Kısaca herkes bir modele bir bahane buluyor mesela ben TUF A15 aldım, alırken Wi-Fi kartı ile alakalı sorun yaşayanlar olduğunu okudum yorumlarda ama mecburen aldım niye çünkü o kadar çok marka model baktım ki aralarında en az şikayeti olan bu modeldi ve bende bunu aldım (yani bütçemin yettikleri arasında). Diyeceksiniz ki pişman mıyım? Hayır değilim, içimde ukte kalan tek şey bütçeme bir 5-10 bin ekleyecek durumum olmayıp daha yüksek/iyi bir model/marka alamamak. :D A15 ısınıyor mu evet ısınıyor göz var nizam var ama onu da basitçe çözebiliyorsun, mesela ben normal kullanımda sessiz mod + işlemciyi %85 ile kısıtlayarak kullanıyorum işimi rahat rahat görüyor 60-65 derecelerde takılıyor genelde program açarken hariç tabii. :D
 
Asus ROG Zephyrus G14 serisi. AMD işlemciler 95 derece sabit takılıyor oyunda. Kasa alev atıyor. Pil süresi vadedileni temin etmiyor. Ekran arada beyaz ve siyah çizgilerle kafayı yiyor. Uyku moduna geçince fanlar çalışmaya başlıyor ve gereksiz ısınma yaşanıyor. 8 GB RAM'li versiyonlarda takılma ve donma mevcut.
 
Neden alınmaz diyorsunuz?

Hem pahalı hemde sıkıntılı sizce?
En düşük 3060 Laptop'ları 28.5 bin lira. :)
Onun yerine daha düşük fiyata Victus alınabilir zira Monster'a göre çok uygun bir RAM eklemesi yeterli:
İşlemci olarak da aynı olsun derseniz aşağıda ki modeller var üstelik DDR5 RAM ile satılıyor: :)
Üstlik Soğutmaları da yeterli...
 
Excalibur g911 serisi gerçekten alınmaz mı ya ? bazı arkadaşlar g911 serisinde çoğu sorunun düzeltildiğini söylüyordu.
Evet alınır ama bilgisayar olarak değil soba olarak kış ayları kullanabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı