Alışveriş gümrüğe takılır mı?

Makaleler
4
Daha fazla  
AliExpress'ten bir şey alacağım. Ürün fiyatı vergi ile 2100 ila 2300 TL değişiyor. Ben bunu satın alsam elime 22'de ulaşsa, (vergi kararının yürürlülüğe girmesi 21 Ağustos)

Gümrüğe takılır mı? Hiç uğraşamam vallahi ona göre sipariş vereceğim.

Yüksek ihtimalle takılır, geç kaldınız. Gümrüğe takılırsa en az ürünün fiyatı kadar vergi veriyorsunuz. Bu riski almaya bence değmez.
Ortalama 1-2 kilogram ağırlığında bir şey alacağım kesin olarak girer mi diyorsun? hani kilogramı az diye gümrüğe takılsa çok fazla vergi alınır mı? anakart cpu ram alacağım.

Ülke resmen kominist bir rejimle yönetiliyor gibi oldu artık yurt dışı alışveriş dönemini kapattılar, hem de akla ve de mantığa aykırı alınan ürünün kaç katı vergimi olur ama oluyor.

Haklısınız. Saçmalıktan başka bir şey değil. Instagram kapanan ülkelerde bile listede Çin ile birlikte falandık. İyice kötüye gidiyor durum.
Ben olsam riske girmezdim. Inadına gümrükte 10 gün bekletirler belki.

Ülke resmen kominist bir rejimle yönetiliyor gibi oldu artık yurt dışı alışveriş dönemini kapattılar, hem de akla ve de mantığa aykırı alınan ürünün kaç katı vergimi olur ama oluyor.
Haklısınız. Saçmalıktan başka bir şey değil. Instagram kapanan ülkelerde bile listede Çin ile birlikte falandık. İyice kötüye gidiyor durum.
Ben olsam riske girmezdim. Inadına gümrükte 10 gün bekletirler belki.
Farklı bir soru soracağım bu Temu websitesinde ödeme yaparken vergi eklenmiyor direkt fiyatıyla ödeme yapıyorsun, aliexpress gibi ödeme kısmında otomatik vergi eklenmiyor mu? bilgisi olan var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı