Çözüldü Steam Alışveriş hangi para birimi ile yapılıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

731390

Centipat
Merhaba. Ben Steam'den EA FC 24'ü almak istiyorum. Bildiğiniz üzere Steam dolara geçtiği için para birimini dolar olarak gösteriyor. 20, 99 dolar olarak mesela şu an bu oyunu aldığımda şu anki dolar kuruna göre mi almış olacağım? Yoksa alışverişi yapacak olduğum kart ile mi ilgili? Gördüğüm kadarıyla Steam'den oyun alırken dolar olarak almış olduğumu gösteriyor. Bir de EA FC 2-3 günlüğüne bedava verilmişti. Ben sanırsam 2 saatten fazla oynadım. Herhangi bir sorunda iade verebilir miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunsuz iade edebilirsin 2 saati geçmemeli ve 1 hafta geçmemeli. Ve evet dolar kuru üzerinden alırsın mesela 180₺'lik bir oyunu 185 gibi bir fiyata alırsın en fazla biraz komisyon ekler banka.
Sorunsuz iade edebilirsin 2 saati geçmemeli ve 1 hafta geçmemeli. Ve evet dolar kuru üzerinden alırsın mesela 180₺'lik bir oyunu 185 gibi bir fiyata alırsın en fazla biraz komisyon ekler banka.

Çözüm
Normal dolar kuruna göre ama tl ile alacaksan parasına göre fark koyuyor haberin olsun. Bence epicten almalıydın 250tlydi önceki indirimde.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Yalnızca şu konuyu anlamadım. Mesela ben oyun bedava verildiğinde 30 saat oynamış olarak gördüm Steam hesabımdan. Ama oyunu satın almadım. Şimdi alsam iadesini yapabilir miyim acaba? Bir fikriniz var mı?

Normal dolar kuruna göre ama TL ile alacaksan parasına göre fark koyuyor haberin olsun. Bence Epic'ten almalıydın 250TL'ydi önceki indirimde.

Anladım, sağ olun zaman ayırdığınız için.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Yalnızca şu konuyu anlamadım. Mesela ben oyun bedava verildiğinde 30 saat oynamış olarak gördüm Steam hesabımdan. Ama oyunu satın almadım. Şimdi alsam iadesini yapabilir miyim acaba? Bir fikriniz var mı?

Anladım, sağ olun zaman ayırdığınız için.

2 saati geçtiyse hayır yapamazsınız.

Selam!

Steam'den oyun satın alırken, gördüğün fiyat ABD doları cinsindendir. Ödeme yaptığın zaman, o gün geçerli olan dolar kuruna göre Türk lirası cinsinden ödeyeceksin.

Örneğin, EA FC 24'ün fiyatını 20,99 dolar olarak görüyorsan, bu fiyatın Türk lirası cinsinden karşılığı, şu anki dolar kuruna göre 635 TL civarındadır.

EA FC 24'ü bedava oynamış olman, oyunu satın aldıktan sonra iade etme hakkını etkilemez. Steam'in iade politikasına göre, oyunları satın aldıktan sonra 2 saat içinde oynama süresi 2 saati geçmemişse, oyunları koşulsuz olarak iade edebilirsin.

İade işlemini yapmak için Steam hesabına giriş yap, kütüphanene git ve oyunu seç. Ardından "İade et" düğmesine tıkla. İade talebin Steam tarafından incelenecek ve 24 saat içinde bir karar verilecektir.

İade talebin kabul edilirse, oyunun ücreti Steam Cüzdan'ına iade edilecektir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. EA FC 24'ü beğenirsin

selam!

Steam'den oyun satın alırken, gördüğün fiyat ABD doları cinsindendir. Ödeme yaptığın zaman, o gün geçerli olan dolar kuruna göre Türk lirası cinsinden ödeyeceksin.

Örneğin, EA FC 24'ün fiyatını 20,99 dolar olarak görüyorsan, bu fiyatın Türk lirası cinsinden karşılığı, şu anki dolar kuruna göre 635 TL civarındadır.

EA FC 24'ü bedava oynamış olman, oyunu satın aldıktan sonra iade etme hakkını etkilemez. Steam'in iade politikasına göre, oyunları satın aldıktan sonra 2 saat içinde oynama süresi 2 saati geçmemişse, oyunları koşulsuz olarak iade edebilirsin.

İade işlemini yapmak için Steam hesabına giriş yap, kütüphanene git ve oyunu seç. Ardından "iade et" düğmesine tıkla. İade talebin Steam tarafından incelenecek ve 24 saat içinde bir karar verilecektir.

İade talebin kabul edilirse, oyunun ücreti Steam cüzdan'ına iade edilecektir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. EA FC 24'ü beğenirsin

Bold font kullanmazsanız sevinirim. Okurken gözüm ağrıdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı