Alışveriş web sitesi nasıl kurulur?

Ylcnsalih

Hectopat
Daha fazla  
Alışveriş web sitesi kurmak istiyorum;
Bu süreç nasıl ilerler?
Çok fazla zaman alır mı?
Bu süreç zor olur mu?
Orta düzeyde bilgilere sahip biri yapabilir mi?
Web sitemize güvenlik önlemleri ekleyebilir miyiz (son derece güvenli)?
Yönetim paneli gibi bir yer yapılması zor olur mu?
Entegrasyonlar: Ödeme sistemleri, kargo ve lojistik gibi kısılar zor mu?
Bu işe adım atmaya değer mi?

Orta düzeyde bilgilere sahip birisinin yapabileceği bir iş değil. Ödeme vs olacak özellikle sakat işler.

Sakat işler derken sanırım güvenlik açıkları falan olur onlardan bahsettiniz ve ödeme yöntemleri ekleme işlemleri var işin içinde o yüzden dediniz sanırım?

Yapabilirsin evet, fakat öyle HepsiBurada, Trendyol, Amazon gibi bir şey olacağını bekleme. Evet fazla zamanını alır ayrıca çokça da paranı alır. Orta düzey bilgilerle bir yere kadar geliştirebilirsin. Farklı yazılımcı arkadaşlar sana yardım etmesi gerekecek. Güvenlik son derece de önemli sonuç olarak insanlar orada kart bilgilerini yazacak, adreslerini yazacak, EPostalarını yazacak, şifrelerini yazacak.

Kargolama, lojistik, gibi şeyler senin yapacağın şeyler değil, sen aracısın satıcıdan komisyonunu alırsın gerisini satıcı halledecek. Arada denetleme yaparsın. Ama ha diyorsan ki ben ürünümü kendi web sitem üzerinden satmak istiyorum, ödeme altyapısı olsun, kargolama, lojistik gibi şeyleri ben yapayım diyorsan zaten bunun hali hazırda yapılmış yazılımı var "Shopify" Kullanabilirsin.

Bu işe girilir mi girilir. Eğer tutunabilirsen dehşet parası var. Tabi hemen birden pat diye büyümeyi bekleme piyasa da devler var. Ama dediğim gibi tutunabilirsen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı