Sistemde fanlar dönüyor fakat görüntü yok

tarikk78

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba öncelikle; ekran kartı ve RAM'lerin çalıştığından kesin olarak eminim çünkü başka bir bilgisayarda denedim çalışıp çalışmadıklarını. İşlemciden şüpheleniyordum açıkçası ama forumda bir arkadaş işlemci soğutucuyu sökün, bilgisayarı çalıştırıp işlemcinin ısınıp ısınmadığına bakın demiş. Bende yaptım ve işlemci ısınıyor, yani işlemci de çalışıyor galiba. Anlayamadım sorun ne'de olabilir acaba?

Anakartı sıfır aldım, PSU'da sıfır.

(Ek bilgi olarak şunu söylemem gerekir mi bilmiyorum ama bundan önce başka bir anakart vardı, yine aynı model H510M onda da aynı sorun olmuştu. Fanlar dönüyor ama görüntü gelmiyordu. Benim dalgınlığım geldi, ben sistem çalışırken CPU 8 pin güç kablosunun uzatma ek kablosu vardı onu söküp taktım ve ateş attı. Ondan sonra o anakartın CPU 8 pin güç girişine kabloyu taktığımda start alamıyordum ancak takmadığımda fanlar dönüyordu. Ancak bu olaydan sonra yeni sıfır anakart ve PSU aldım. Şu an bir sorun olmaması, görüntü gelmesi gerekmez mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    163,7 KB · Görüntüleme: 25
  • image.jpg
    image.jpg
    154 KB · Görüntüleme: 23
  • image.jpg
    image.jpg
    273,7 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle; ekran kartı ve RAM'lerin çalıştığından kesin olarak eminim çünkü başka bir bilgisayarda denedim çalışıp çalışmadıklarını. İşlemciden şüpheleniyordum açıkçası ama forumda bir arkadaş işlemci soğutucuyu sökün, bilgisayarı çalıştırıp işlemcinin ısınıp ısınmadığına bakın demiş. Bende yaptım ve işlemci ısınıyor, yani işlemci de çalışıyor galiba. Anlayamadım sorun Ne'de olabilir acaba?

Anakartı sıfır aldım, PSU'da sıfır.

(Ek bilgi olarak şunu söylemem gerekir mi bilmiyorum ama bundan önce başka bir anakart vardı, yine aynı model H510M onda da aynı sorun olmuştu. Fanlar dönüyor ama görüntü gelmiyordu. Benim dalgınlığım geldi, ben sistem çalışırken CPU 8 pin güç kablosunun uzatma ek kablosu vardı onu söküp taktım ve ateş attı. Ondan sonra o anakartın CPU 8 pin güç girişine kabloyu taktığımda start alamıyordum ancak takmadığımda fanlar dönüyordu. Ancak bu olaydan sonra yeni sıfır anakart ve PSU aldım. Şu an bir sorun olmaması, görüntü gelmesi gerekmez mi?

Dalgınlığınıza gelip görüntü kablosunu anakarta takıyor olabilir misiniz? Sistem özellikleri nedir?

Dalgınlığınıza gelip görüntü kablosunu anakarta takıyor olabilir misiniz? Sistem özellikleri nedir?

Hayır hocam ekran kartına takılı maalesef, i3 10105F işlemci, RX 580 ekran kartı, 2400 MHz Corsair ve XPG RAM'ler, BIOSTAR H510MHP 4.0 anakart, 550W Delta PSU.

Hocam RAM yuvalarında tam oturmama gibi bir şey söz konusu olabilir mi?

Hocam o da değil maalesef RAM'lerde oturuyor hatta bir sürü farklı kombinasyonla da denedim.

Görünürde kesinlikle çalışması gerekiyor ama görüntü vermiyor nedense anlayamadım gitti.

Aklıma RAM geldi ama çalışıyor diyorsunuz. İşlemci pinlerini kontrol ettiniz mi anakartı değiştirdiğiniz de? Bir sorun var mıydı işlemci de. Ekran kartını diğer bilgisayara taktığınız da aynı monitörle mi denediniz ?

Aklıma RAM geldi ama çalışıyor diyorsunuz. İşlemci pinlerini kontrol ettiniz mi anakartı değiştirdiğiniz de? Bir sorun var mıydı işlemci de. Ekran kartını diğer bilgisayara taktığınız da aynı monitörle mi denediniz?

Hocam işlemcide sorun olacağını düşünüyorum bende, anakartta pinlerde bir problem yok ama işlemcide bir sorun olabilir belki, ama işlemci ısınıyor yani çalışıyor mu demek oluyor %100 bilmiyorum.

İşlemci ısınsa da bu sizi yanıltmasın görüntü vermeyebilir. İşlemcinin pinlerinde yanık veya yamukluk varsa muhtemelen sorununuz işlemci. Sıfır PSU, sıfır anakart, ekran kartın ve ram aktif. Tek sorun işlemci gözüküyor.

İşlemci ısınsa da bu sizi yanıltmasın görüntü vermeyebilir. İşlemcinin pinlerinde yanık veya yamukluk varsa muhtemelen sorununuz işlemci. Sıfır PSU, sıfır anakart, ekran kartın ve RAM aktif. Tek sorun işlemci gözüküyor.

Hocam hafif kararma var sanki bir atayım fotoğrafını şöyle:

Gerçi bir de termal macun bulaştı onu üstüme silerek temizledim ondan biraz siyahlık var gibi gözüküyor ama zaten termal macun bulaşmadan önce de görüntü gelmiyordu.

Anakarttaki pinler şöyle:

Dosya Ekleri

• IMG_3865.jpeg
    IMG_3865.jpeg
    115,4 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_3864.jpeg
    IMG_3864.jpeg
    117,4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_3863.jpeg
    IMG_3863.jpeg
    131,2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_3862.jpeg