Alışveriş yaptığımız site hacklenirse ne olur?

670404

Picopat
Diyelim alışveriş yaptığımız bir site hacklendi / veri sızıntısı oldu. Bu durumda ne gibi bilgilerimize erişebilirler? En önemlisi alışverişte kullandığımız kartın bilgilerine erişebilirler mi? Kartı siteye kaydetmemiş olsak bile erişebilirler mi?

Kayıtsız bilgilerine ulaşamazlar.

Kayıtlı bilgiler şifreli kaydedilmemişse ulaşabilirler. Şifreliyse ulaşma ihtimalleri azalır veya süre uzar.

Kartlarınız siteye değil Masterpass gibi sistemlere kaydedilir. Sadece fatura bilgilerinize erişebilirler ki bu bilgiler de zaten internette yıllardır sürünüyor. (Eski sızıntılardan dolayı.) Kart bilgilerinize erişemezler. En azından büyük e ticaret firmaları için durum böyle.

Kayıtlı bilgilerinize ulaşabilirler. Satın alma geçmiş detaylarına da ulaşabilirler. Alışveriş yaparken en iyisi sanal kart kullanmak. Kafanız rahat olur.

Kayıtlı bilgilerinize ulaşabilirler. Satın alma geçmiş detaylarına da ulaşabilirler. Alışveriş yaparken en iyisi sanal kart kullanmak. Kafanız rahat olur.
Kartımı kaydetmedim kartımın numarasına ve diğer bilgilerine erişebilir mi?

Database sızdırılırsa kullanıcı bilgilenirin v.s sızdırılır mail, kullanıcı adı gibi. Kart bilgilerini kaydetme siteler tutmaz zaten aracı firmalarla ödeme alırlar güvenli siteler. Onun haricinde sanal kart kullan fiziksel kartı internette kullanmak nedir?

Ben sorun olacağını sanmıyorum. Ama içiniz rahat etmeyecekse bankadan yeni kart isteyin. 1 haftaya geliyor zaten.
Bu arada kredi kartı değil banka kartı kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…