Alışveriş yaptığımız site hacklenirse ne olur?

• Konuyu başlatan 670404
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 724

670404

Picopat
Diyelim alışveriş yaptığımız bir site hacklendi / veri sızıntısı oldu. Bu durumda ne gibi bilgilerimize erişebilirler? En önemlisi alışverişte kullandığımız kartın bilgilerine erişebilirler mi? Kartı siteye kaydetmemiş olsak bile erişebilirler mi?

Kartlarınız siteye değil Masterpass gibi sistemlere kaydedilir. Sadece fatura bilgilerinize erişebilirler ki bu bilgiler de zaten internette yıllardır sürünüyor. (Eski sızıntılardan dolayı.) Kart bilgilerinize erişemezler. En azından büyük e ticaret firmaları için durum böyle.

Database sızdırılırsa kullanıcı bilgilenirin v.s sızdırılır mail, kullanıcı adı gibi. Kart bilgilerini kaydetme siteler tutmaz zaten aracı firmalarla ödeme alırlar güvenli siteler. Onun haricinde sanal kart kullan fiziksel kartı internette kullanmak nedir?

Database sızdırılırsa kullanıcı bilgilenirin v.s sızdırılır mail, kullanıcı adı gibi. Kart bilgilerini kaydetme siteler tutmaz zaten aracı firmalarla ödeme alırlar güvenli siteler. Onun haricinde sanal kart kullan fiziksel kartı internette kullanmak nedir?
Ben sorun olacağını sanmıyorum. Ama içiniz rahat etmeyecekse bankadan yeni kart isteyin. 1 haftaya geliyor zaten.
Bu arada kredi kartı değil banka kartı kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı