Alkol ile temizleme bilgisayarı etkiler mi?

Evet bir kişide gözüktüğünü biliyorum. Bir süredir dünya üzerinde toplam kaç kişiye bulaştı, kaç kişi iyileşti ve kaç kişi öldü bunları da takip ediyorum. Oranladığımız zaman aslında çok küçük bir oran fakat temizlik konusunun yerlerde süründüğü yurt gibi bir yerde de elimden gelen önlemi almak istiyorum.

Muhtemelen yurtta öğrenciler var ve sürekli yurt dışına (ülke dışına) gidip gelmiyorlar, okul gidebilirler en fazla. Öğrenci olduğunuz düşünülürse korkacağınız yegane şey hocalarınız olsun. Aralarında yurt dışına gidip gelen yoksa, ondan da korkmanıza gerek yok. Türkiye'de 1000 kişiye yayılmış ve teşhis edilmiş haberleri çıkarsa, birçok yerde zaten güvende olmayız. Örneğin toplu taşıma, kalabalık mekanlar, hava sirkülasyonu kötü mekanlar gibi.
 
Corona virüsü hemen kapılan bir şey değil vücudun da etki gösterebilmesi için 6 saat gibi bir süre geçmesi lazım. Eğer sen bu 6 saat içinde tuzlu gargara veya sıcaklığı 26 derece üstünde bir şey içersen virüsü ciğerlerine gitmeden öldürmüş olursun.
Telefonunuzu kolonya ile temizleyebilirsiniz. Alkol oranı %80 ve üzeri olduğu için virüsü öldürüyor.
Alkol oranı %80 olan bir çözelti, virüsü öldürmez aksine onun yaşaması için ortam hazırlar. Tuzlu gargara da virüste etkili değildir aynı şekilde 26 derece üstü sıcak bir şey de.
 
Oytun erbaş adlı doktoru izledim ve bunları söyledi benim herhangi bir tıp diplomam olmadığı için hayır öldürür diyemem ama duyduğum bu şekildeydi.
 
Muhtemelen yurtta öğrenciler var ve sürekli yurt dışına (ülke dışına) gidip gelmiyorlar, okul gidebilirler en fazla. Öğrenci olduğunuz düşünülürse korkacağınız yegane şey hocalarınız olsun. Aralarında yurt dışına gidip gelen yoksa, ondan da korkmanıza gerek yok. Türkiye'de 1000 kişiye yayılmış ve teşhis edilmiş haberleri çıkarsa, birçok yerde zaten güvende olmayız. Örneğin toplu taşıma, kalabalık mekanlar, hava sirkülasyonu kötü mekanlar gibi.
Tabi ki öğrenciler çok sık gidip gelmiyor bu yüzden bulaşma ihtimali gayet az, dersimize gelen hocalarda da herhangi bir sıkıntı yoktu aslında ama bunca senedir okuldaki tuvaletten çıkınca kullanmak için bile almam gerekirdi. Son zamanlarda sabunlar hep dibinde basıyorsun gelmiyor, lavabolar desen ayrı pis. Virüs dünyadan kalksa bile bu sebeplerden dolayı bu tarz ürünleri kullanmaya devam edebilirim.
 
Oytun erbaş adlı doktoru izledim ve bunları söyledi benim herhangi bir tıp diplomam olmadığı için hayır öldürür diyemem ama duyduğum bu şekildeydi.
İlk defa sizden duydum kendisini. Açıkçası bu tarz bilimsel konularda isim isim takip edip, nasıl biri olduğunu araştırmaktansa güvendiğim kaynak olan Evrim Ağacı'nı referans alıyorum, teknolojik konularda ise Technopat'ı :)
Bahsetmişken bunu da buraya bıraksam sorun olmaz sanırım. Türkiye'de Olası Bir Koronavirüs Salgınına Birey Olarak Nasıl Hazırlanmalısınız? - Evrim Ağacı
 
Arkadaslar dünyada bulasmamis ülke kalmamais neredeyse.
Bir cok ülkede ülke var.
Türkiye bu tür durumlari genellikla halktan sakliyor.
Aynisini radyasyonlu cay gibi bir cok durumda yasadik.
Örnek isteyenlere daha sayarim.
Akrabalarimdan 2 tanesi tüm belirtileri tasidigini söylüyorlar.
Her neyse.
PC'nizi falan silmeniz bisey degistirmez, bulasmissa bulasmistir zaten size.
Zaten setiskinlerin %50'si hastalik kaptiginin farkina bile varmadan atlatiyor.
Abartilacak bir durum yok.
Yedigimiz ictigimize dikkat edersek.
Her 2 saatte bir elimizi güzelce sabunlarsak virüs bizden korksun.
Ki zaten her insana bulasamiyor.
Istedigi özellikleri buldugu insana bulasiyor.
Yarisi farkina bile varmadan atlatiyor.
%5'i hastaneye kaldiriliyor.
%3'de ölüyor, bunlarda kalp hastalari falan.
Sizin ölmeniz cok zor.
Ayakta atlatmayanlar ise basit belirtilerle atlatiyor.
%5'i hastaneye kaldiriliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, geçen gün ülkemizde ilk koronavirüs vakası onaylandı. Bugün sprey şeklinde %70 alkol içeren el dezenfektanı aldım. Yurtta kalıyorum yaklaşık 700 kişilik. Odam iki kişilik ve tuvalet, banyo, mutfağı ortak 4 kişi kullanıyoruz. Ne kadar temiz olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Aldığım spreyi elimde kullanıyorum fakat ara sıra telefonuma ve bilgisayarımın klavye - touchpad kısmına sıkarak bezle silmek istiyorum. Biraz önce klavye ve touchpad hariç plastik yerlerine sıkarak bezle ile silerek denedim ve sildikten hemen sonra uçtu gitti. Acaba biraz uzak mesafeden sıksam ve hemen üzerinden bez ile geçsem klavye veya tocuhpad'e zarar verme ihtimali var mıdır?
Hocam konuyu hortlatmış oluyorum ama ilk yazdığınız cümleyi görünce istemsizce ulan be dedim içimden..
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı