Allupdate.bat Nedir

Mevcut kurulu güncelleme dosyalarını temizliyor. Güncelleme hizmetlerini devre dışı bırakıp tekrardan aktif ediyor. Güncelleme ile alakalı .dll dosyalarını tekrardan kayıt defterine işliyor. Bu şekilde Windows Update üzerinde hata varsa onu düzeltmeye çalışıyor.

Ek olarak, çok daha gelişmişini bu araçla yapabilirsin. WindowsUpdateFixer ile Windows Güncelleştirmelerini Onarma

Windows Update'in yaptığı işi manuel olarak dosya ile yapmanıza yarıyor. Genelde Windows Update ile sorun yaşayıp update yapamayanlara öneriliyor.
Çok özür dilerim ama bu konuda yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü '.bat' uzantılı dosyalar genel olarak bilgisayarın kendi kendine yapması gereken otomatik kodları barındırıyor. Arkadaşımızın sorduğu 'allupdate.bat' dosyasıda Microsoft tarafından geliştirilmiş Windows'un güncelleştirme vb. işlemlerini yapması için geliştirilmiş Microsoft Developers Network ile ilişkili bir dosya. Yani bu dosya Microsoft tarafından geliştirilmiş zararsız bir dosyadır.

Çok özür dilerim ama bu konuda yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü '.bat' uzantılı dosyalar genel olarak bilgisayarın kendi kendine yapması gereken otomatik kodları barındırıyor. Arkadaşımızın sorduğu 'allupdate.bat' dosyasıda Microsoft tarafından geliştirilmiş Windows'un güncelleştirme vb. işlemlerini yapması için geliştirilmiş Microsoft Developers Network ile ilişkili bir dosya. Yani bu dosya Microsoft tarafından geliştirilmiş zararsız bir dosyadır.
Ben de bu dosya hakkında çok bilgim olduğundan değil araştırıp öğrendiğim kadarıyla bilgilendirmek istedim. Genelde hata ile karşılaşanlara önerildiğini biliyorum ancak ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorum. Windows Update yapamayan arkadaşların update sorununu çözüyor diyebiliriz heralde genel oalrak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı