Hocam ama sorun zaten doğum belgemi kabul etmedi nüfus yani apostillimi bilmiyorum ama apostilli olsa bile kabul etmiyorlar biz senin alman vatandaşı olduğunu doğum belgen ile bilemeyiz diyorlar.
Yani vatandaşlık belgesini de konsoloslukta vermiyor bu gidişle ya vatandaşlıktan çıkamayacağım ya da pasaportu kabul etcekler.
Yani zaten pasaport resmi olarak bir vatandaşlık belgesi sayılmaz mı, hani vatandaşlarıyım ki pasaport vermişler orada tüm ad soyad resim doğum tarihim hepsi de var kabul edilmezmi.
Almandan kayıtlı oldıgın yerden sana ikamet belgesi veya vukuatlı nufus kaydı verdiklerinde vatandaslık no, aile kutugu vs zaten yazıyor bunu nasıl kabul etmiyorlar.
Sen alman konsoloslugundan ben TR de alman vatandası kaydettireceğim, XXX kimlik nolu, XXX pasaport nolu XXX sahıs alman vatandasıdır oldugumu beirten belge apostilli alırsan olur.
Sadece pasaport ile olmaz.
Hocam ama sorun zaten doğum belgemi kabul etmedi nüfus yani apostillimi bilmiyorum ama apostilli olsa bile kabul etmiyorlar biz senin alman vatandaşı olduğunu doğum belgen ile bilemeyiz diyorlar.
Yani vatandaşlık belgesini de konsoloslukta vermiyor bu gidişle ya vatandaşlıktan çıkamayacağım ya da pasaportu kabul etcekler.
Yani zaten pasaport resmi olarak bir vatandaşlık belgesi sayılmaz mı, hani vatandaşlarıyım ki pasaport vermişler orada tüm ad soyad resim doğum tarihim hepsi de var kabul edilmezmi.
Almandan apostilli vukuatlı nufus kayd alınca burada Türkçeye yeminli tercuman ceviri ve noter onaylatacaksın. Ondan sonra işlem yaparlar.