Çözüldü Alman vatandaşlığı Türkiye'de nasıl işlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mnms

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben hem Türk hem de Alman vatandaşıyım fakat Alman vatandaşlığım Türkiye'de işlenmemiş. Yani burada sadece Türk vatandaşı gözüküyorum, okul için Alman vatandaşlığımı da Türkiye'de işlemem lazım fakat nüfus müdürlüğü benden Alman vatandaşı olduğuma dair bir apostilli vatandaşlık belgesi istedi. Dün Alman Konsolosluğuna gittiğimde sen zaten doğumla Alman vatandaşısın, bizde Alman vatandaşıdır tarzı bir belge yok, öyle birşey veremeyiz dediler. Nüfus müdürlüğünü geri aradığımda ise vatandaşlık belgesi lazım dediler yine, pasaport falan olmaz mı diye sorduğumda bilgim yok kendi ilçe nüfus müdürlüğünüze gidin dediler. Benim ne yapmam gerekiyor bu vatandaşlığı işlemem için bilgisi olan var mı? Alman pasaportumu noterde tercüme ettirsem vatandaşlık belgesi sayılmaz mı?

Birde almanyada doğum belgem olmazmı diye sormuştum ona da olmaz dediler vatandaş olduğuna dair belge getirmen lazım dediler.

Son düzenleme:
Çözüm

Almandan kayıtlı oldıgın yerden sana ikamet belgesi veya vukuatlı nufus kaydı verdiklerinde vatandaslık no, aile kutugu vs zaten yazıyor bunu nasıl kabul etmiyorlar.
Sen alman konsoloslugundan ben TR de alman vatandası kaydettireceğim, XXX kimlik nolu, XXX pasaport nolu XXX sahıs alman vatandasıdır oldugumu beirten belge apostilli alırsan olur.
Sadece pasaport ile olmaz.

Almandan apostilli vukuatlı nufus kayd alınca burada Türkçeye yeminli tercuman ceviri ve noter onaylatacaksın. Ondan sonra işlem yaparlar.
Onlar bu işlerle ugrasmadıgı için bilgileri sınırlıdır.
Face de gruplar vardır onlara sor.
Sen ilk hangi vatandaslıktaydın? Cift vatandas olmadan.
Hocam benim bildiğim doğuştan çifte vatandaşım yani almanyada doğdum annem almam vatandaşı babam türk vatandaşı o yüzden ikisinede doğduğum gibi sahip oldum.

Hocam benim bildiğim doğuştan çifte vatandaşım yani Almanya'da doğdum annem almam vatandaşı babam Türk vatandaşı o yüzden ikisine de doğduğum gibi sahip oldum.

Dogdugun da ilk hangisiydi? Onemli olan bu.

Dogdugun da ilk hangisiydi? Onemli olan bu.
Işte hocam bildiğim kadarı ile resmi olarak doğduğumda direk çifte vatandaş olarak kabul ediliyorum ama öyle değilsede ilk alman olmuşumdur çünkü almanyada doğdum annem alman ilk resmi kaydım falan orda olmuştur yani , zaten vukuatlı nufus kaydımdaki tarihde doğumumdan 1 ay sonrasını gösteriyor.

Almanya da dogduysan seni TR vatandaslıgına alırken havadan mı aldılar.
Oradan hastane raporu, dogum belgesi, kayıtlı oldıgun yerden ikamet vs almadan seni burada nasıl TR vatandası yapmıslar?
Benim çocuklarda cift vatandas oradan biliyorum.
Sorun, sizin nufus mudurlugunde iş bilmemezlikten kaynaklı.
"Zaten vukuatlı nufus kaydımdaki tarihde doğumumdan 1 ay sonrasını gösteriyor."
Burada alman vatandaslıgını belirtiyordur

Son düzenleme:
Hocam vallaha bende bilmiyorum hastane raporum doğum belgem hepsi mevcut hatta almanyadan doğduğum şehrin yetkili biriminin resmi mühürlü belgesi falanda mevcut ama geçen hafta hiçbirini kabul etmediler , biz nerden bilelim vatandaş olduğunu orda doğan herkes oranın vatandaşı değilki dediler , bize xxx isimli xxx soyisimli kişi şu tarihden beridir alman vatandaşıdır yazan anne baba ad soyadıda olan apostilli vatandaşlık belgesi getirin dediler ve yani alman konsolosluğuda bizde öyle birşey yok zaten sen doğumla alman vatandaşısın diyorlar.

Mühürlü Abstammungsurkunde
Yani Soybelgesi falanda var onları falanda kabul etmiyorlar yani.

Almanya da kayıtlı oldugun yerden nufusun dedigi belgeleri apostilli iste burada Türkçeye yeminli tercume ettir noter onaylı ver.

Almanya da kayıtlı oldugun yerden nufusun dedigi belgeleri apostilli iste burada Türkçeye tercume ettir ver.
Hocam apostilli mi bilmiyorum ama "stadt ulm standesamt diye bir mühür var ulm şehrinin belediyesinin mühürü galiba

Hocam apostilli mi bilmiyorum ama "stadt ulm standesamt diye bir mühür var ulm şehrinin Belediyesi'nin mühürü galiba

Uluslar arasında kullanılan her belge apostilli olmak zorunda.

Şimdi baktımda Ulm şehri nüfus dairesi mühürüymüş , bunu noterden yeminli tercümana çevirtip kaymakamlıkyan apostilletsek olmaz mı ki?

AMa hocam alman konsolosluğu vatandaşlık belgesi verecek olsa bile apostillemiyor konsolosluğun yetkisi yok diye , bildiğim kadarı ile yeminli tercümana gidip kaymakamlıktan apostilletmek gerekiyor.
Uluslar arasında kullanılan her belge apostilli olmak zorunda.

Şimdi baktımda Ulm şehri nüfus dairesi mühürüymüş, bunu noterden yeminli tercümana çevirtip kaymakamlıkyan apostilletsek olmaz mı ki?

Alman konsolosluk yapar mı bilmiyorum, ama almanda kayıtlı oldugun yer bunu yapar.
Alman belgesi alman apostil yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…