mnms
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben hem Türk hem de Alman vatandaşıyım fakat Alman vatandaşlığım Türkiye'de işlenmemiş. Yani burada sadece Türk vatandaşı gözüküyorum, okul için Alman vatandaşlığımı da Türkiye'de işlemem lazım fakat nüfus müdürlüğü benden Alman vatandaşı olduğuma dair bir apostilli vatandaşlık belgesi istedi. Dün Alman Konsolosluğuna gittiğimde sen zaten doğumla Alman vatandaşısın, bizde Alman vatandaşıdır tarzı bir belge yok, öyle birşey veremeyiz dediler. Nüfus müdürlüğünü geri aradığımda ise vatandaşlık belgesi lazım dediler yine, pasaport falan olmaz mı diye sorduğumda bilgim yok kendi ilçe nüfus müdürlüğünüze gidin dediler. Benim ne yapmam gerekiyor bu vatandaşlığı işlemem için bilgisi olan var mı? Alman pasaportumu noterde tercüme ettirsem vatandaşlık belgesi sayılmaz mı?
Birde almanyada doğum belgem olmazmı diye sormuştum ona da olmaz dediler vatandaş olduğuna dair belge getirmen lazım dediler.
Birde almanyada doğum belgem olmazmı diye sormuştum ona da olmaz dediler vatandaş olduğuna dair belge getirmen lazım dediler.
Son düzenleme: