Üniversiteler nasıl bilemiyorum pek ama hatri sayılır bir lisenin Almanca hazırlığını bu sene bitirdim. Genel olarak çok zorlu sayılmasa da kolay da değildi. A2-B1 arası bir seviyede eğitim aldık. Genel olarak grammar konuları üzerinde çok durdu hocalarımız, ileriki senelerde temel çok önemli iyice anlamanız lazım diyerekten. Bir de sene sonunda dsd A2 sınavı olduk. Genel olarak böyleydi bizim hazırlığımız.
Valla ne yalan söyleyeyim ne zaman hangi seviyede olduğuma dair hiç bir fikrim yok. Mayısın ilk haftası DSD sinavlarina girdiğimde A2 seviyesiydim. Bu sınavdan 1-1.5 ay öncesi de sınava hazırlanma ile geçtiğini farz edersek 6-7 ay oluyor. Ama bunun içinde kişisel olarak aşırı çabam yok yani. Dediğim gibi hocalar da temel sağlam olması için yavas ilerlemeyi tercih ettiği için normalden uzun bir süre.Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ne kadar bir zaman diliminde A2 oldunuz? Yaklaşık 2 ayım var ve olabildiğince kendimi bu işe adayıp hemen A2 olmak istiyorum. Sadece istemekle olmuyorvideolar izliyorum, kelime çalışıyorum, çocuk kitapları okuyorum. Kelimelerin yazımını genelde yanlış yazıyorum
her türlü tavsiyenize açığım.
Vallahi ne yalan söyleyeyim ne zaman hangi seviyede olduğuma dair hiçbir fikrim yok. Mayıs'ın ilk haftası dsd sinavlarina girdiğimde A2 seviyesiydim. Bu sınavdan 1-1.5 ay öncesi de sınava hazırlanma ile geçtiğini farz edersek 6-7 ay oluyor. Ama bunun içinde kişisel olarak aşırı çabam yok yani. Dediğim gibi hocalar da temel sağlam olması için yavas ilerlemeyi tercih ettiği için normalden uzun bir süre.
Mesela ıel'den bir arkadaşım vardı, onların A2'yi bitirmesi şubat civarı diye hatırlıyorum. Ama mesela onlar daha hızlı fazla pratik yapmadan ilerliyor ve epey bireysel çaba gerektiriyor. Tabii sistem farklı olduğu için onlar o şekilde yapmak zorundalar bir nevi. Bu arada ben cağaloğlu'nda okuyorum.
Bence düzgün bireysel bir çaba ve okul desteğiyle 3-4 ay civarında A2 olabilirsiniz.
Telaffuz konusunda dediğim gibi kurallar ve bu kuralları alıştırma yapmak cidden çok yararlı. Yazma konusunda cümle kurma vs de mi sorun yaşıyorsunuz? Yoksa paragraf, mektup gibi şeylerde mi?Teşekkürler, içime biraz da olsun su serptiniz. Endişelerim halen devam etmekte.
Kelimeyi önce kendim telaffuz etmeye çalışıyorum sonra okunuşuna bakıyorum doğru mu diye, en son ise hatalarımı yazıyorum ( atıyorum -er sonda ise -a diye okunur gibi) telaffuzu tam oturtamasam da bence anlaşılmayacak değilim.
Fakat yazma konusunda tam bir fiyaskoyum umarım zamanla alışırım.
Sorun olmazsa hangi kaynakları kullanıyorsunuz hocam?
Telaffuz konusunda dediğim gibi kurallar ve bu kuralları alıştırma yapmak cidden çok yararlı. Yazma konusunda cümle kurma vs de mi sorun yaşıyorsunuz? Yoksa paragraf, mektup gibi şeylerde mi?
Kaynak olarak beste freunde a1.1, a1.2, a2.1, a2.2 arbeitsbuch ve kursbuch, schritte neu grammatik A1-B1, grundstufen grammatik. Kitaplarımız bu şekildeydi bunlara ek olarak hocalarımız sürekli PDF şeklinde alıştırmalar gönderiyordu.
Yazilis kısmının bahsettiğim telaffuz kurallarıyla çözüleceğini düşünüyorum. Öğenin yerlerini karıştırma da zamanla oturur bence. Biraz alışmak lazım. Ben de seneye B1 bitirmeye çalışacağım, düzgün bir şekilde ilerlersem olur inşallahKelimenin yazılışı hocam, içimden telaffuz ediyorum bir türlü yazılışı aklıma gelmiyor genelde uzun kelimelerde bu durum söz konusu.
Cümle kurarken bazen ögelerin yerlerini karıştırıyorum.
Dediğim gibi daha başlardayım iki aya toparlarım umarım. Üniversite açılır açılmaz daha çok yoğunlaşırım zaten. Yine de teşekkürler Almanca hakkında kimseden bilgi alamıyorum çok iyi oldu![]()
Yazilis kısmının bahsettiğim telaffuz kurallarıyla çözüleceğini düşünüyorum. Öğenin yerlerini karıştırma da zamanla oturur bence. Biraz alışmak lazım. Ben de seneye B1 bitirmeye çalışacağım, düzgün bir şekilde ilerlersem olur inşallah
Bu arada acaba kendiniz çalışırken ne gibi şeylerden yararlaniyorsunuz? Ben de yazın en azından biraz çalışmak istiyorum ama nereden nasıl başlayayım çözemedim bi' türlü.
Valla biraz öyle de bireysel çalışmayı hiç bilmiyorum. Şu ana kadar hep okulla ilerleyip yanında kelime ezberi, defter tekrarı vs yaptım. Aslında yine okulla ilerleyeceğim ama 10.sınıfta değişime gitmek istediğim için daha iyi öğrenmem lazım. A2 almancayla hayatta kalabileceğime inanmıyorum pekBen zamanında A1-A2 dersi almıştım ilçemdeki bir öğretmenden. Oradan kalma PDF çıktıları, alıştırmalar, grammer konuları var. maalese elimde kanlı canlı bir kitap yok. Anlamadığım konuları Begi Begi Almanca'dan izliyorum. onun dışında ben yazarak öğrenen birisiyim. bol bol yazıyorum ve ancak bu şekilde ezberliyorum. Hocam bence siz benden daha tecrübelisiniz flokefloekmkfnkf
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.