Almanca klavyeyi Türkçeye çevirmek

Wnairz

Hectopat
Katılım
17 Haziran 2019
Mesajlar
370
Makaleler
1
Çözümler
5
Merhaba. Durgod Taurus K310 klavye aldım fakat ekteki gibi klavye tuşları Almanca sanırım. Yazarken sorun yok ama yön tuşlarının üst kısmındaki tuşları anlamam çok zor. Bunun için öneriniz var mı? Ne yapmam lazım?

1668338020192.png
 
Şu anda bilgisayarım olmadığı için bilmiyorum, ancak Türkçe'ye çevirseniz bile klavyenin üstündeki simgeler Harry Potter büyüsü ile değişmeyeceği için çok zorlanacaksınız. Ve evet Almanca mı bilmiyorum ama normalde ilk tuşlarının QWERTY... diye gitmesi lazımken bu QWERT Z... diye gidiyor.
 
Uyumlu tuş takımı alabilirsiniz.
Baktımda hocam 400 500 TLye satıyolar ben klavyeye okadar ödemedim 😄

Şu anda bilgisayarım olmadığı için bilmiyorum, ancak Türkçe'ye çevirseniz bile klavyenin üstündeki simgeler Harry Potter büyüsü ile değişmeyeceği için çok zorlanacaksınız. Ve evet Almanca mı bilmiyorum ama normalde ilk tuşlarının QWERTY... Diye gitmesi lazımken bu qwert Z... Diye gidiyor.

Hocam önceki klavyemde Türkçeye çevirir çevirmez Türkçe olmuştu klavye de halbüki ama bunda olmadı anlayamadım 🤨🤓
 
Ne yaptınız bilmiyorum ama ufak bir uyarı geçeyim. Bu klavyenin tuşları PBT. Standart klvyelerde ABS kullanılır. PBT tuşlar aşınmaya karşı daha dayanıklıdır ve yüzeyleri daha dokuludur. PBT'ler ABS tuşlara göre çok daha kalitelidir. Rastgele bir tuş takımıyla değiştirmeyin.
 
Ne yaptınız bilmiyorum ama ufak bir uyarı geçeyim. Bu klavyenin tuşları PBT. Standart klvyelerde abs kullanılır. PBT tuşlar aşınmaya karşı daha dayanıklıdır ve yüzeyleri daha dokuludur. PBT'ler abs tuşlara göre çok daha kalitelidir. Rastgele bir tuş takımıyla değiştirmeyin.

Hocam başta internetten sticker alıp onlar ile alışmaya çalışmıştım. Fakat baktım ki zaten alışkınım o yüzden sorun olmadı. Dediğiniz doğru hissiyat bakımından da tuşlar çok daha kaliteli.
 
Ben de benzer bir durumla karşı karşıyayım. Almak istediğim klavyenin şu an sadece Almanca versiyonu var. Merak ettiğim mevzu bahis tuşları söküp yer değiştirseydiniz olmaz mıydı?
 

Geri
Yukarı