Almanca mı Fransızca mı?

Sanırım Almanca seçeceğim ama Almanca geçmişim iyi de değil.

Ya da vazgeçtim Fransızca risk alsam bile seçeceğim bunun 2 sebebinden biri Almanca'nın bende bıraktığı travmalar ve Almanya'yı sevmemem.

Ben mühendislik filan okumayacağım daha çok ticaret ve ilişkiler üzerine bir meslek düşünüyorum mühendisliğe zaten puanım yetmiyor mühendislik okuyacak birinin Almanca okuması mantıklı.
İyi/orta bir İngilizce bilgisi ve disiplininiz varsa Almanca geçmişinizin olmasına gerek yok. Başarılar.

Almanca daha mantıklı. Adamakıllı almancabilirsen, aç kalman imkansıza yakın.

Mühendislik okumayacağım, bu yüzden okuyacağım bölümde nasıl Almanya'ya geçiş yapabileceğimi bilmiyorum. O yüzden çok istemedim ama son kararım Almanca seçmek oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne desek boş.

Meslek konusu onemli bir faktor olabilir.

Arkadaşlar tavsiye vermis ama ben yanlış buluyorum.

Senin o dile biraz ilgin olmasi lazim. Eger mesela ogrenecegin dil onemli ya da gerekli olabilir ama zerre ilgin yoksa iskence cekersin.

Bu dilleri bir arastir videolar izle.
Kulturlerine bak.
Dizi filmlerine bak.

Ilgini cekeni ogrenmeni tavsiye ederim.
Biraz dile isinmis ol hangiso daha cok ilgini cekiyorsa ona bak.

Mesela mesleki anlamda ogrenmen cok onemli bir şey bence fakat dedigim gibi sevmezsen ilgin yoksa da iskence cekersin motivasyonun olmasi lazim.

Hocam ne desek boş.

Meslek konusu onemli bir faktor olabilir.

Arkadaşlar tavsiye vermis ama ben yanlış buluyorum.

Senin o dile biraz ilgin olmasi lazim. Eger mesela ogrenecegin dil onemli ya da gerekli olabilir ama zerre ilgin yoksa iskence cekersin.

Bu dilleri bir arastir videolar izle.
Kulturlerine bak.
Dizi filmlerine bak.

Ilgini cekeni ogrenmeni tavsiye ederim.
Biraz dile isinmis ol hangiso daha cok ilgini cekiyorsa ona bak.

Mesela mesleki anlamda ogrenmen cok onemli bir şey bence fakat dedigim gibi sevmezsen ilgin yoksa da iskence cekersin motivasyonun olmasi lazim.

Turizm okuyacağım ama Almanca seçtim ben.

Fransızca o kadar zor mu dil?
Aslında Fransızca çok da zor bir dil değil, kesinlikle Almanca'dan çok daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Bir süredir ben de Fransızca çalışıyorum ve İngilizce'den çok da farklı olduğunu söyleyemem, beni zorlayan şeyler daha çok telaffuz ve aksanlı harfler oluyor ama yeni başladığım için normaldir diye düşünüyorum. Hangi dilin daha çok işine yarayacağını düşünüyorsan ona başlamanı tavsiye ederim, gelecek planlarını ve yapmak istediklerini bir gözden geçir ve bunun kararını kendin ver.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı