Almanca öğrenmek gerekli mi ?

Eğer kolay yoldan herhangi bir işe girmek istiyorsanız, öğrenmeniz gereken bence 2 dil var bunlar İngilizce ve Rusça. Çünkü Dünyadaki ticaretin %90'ı Gemiler sayesinde yapılıyor, Rusya bu konuda çok gelişmiş bir ülke bu sayede Dünyada Amerikadan sonra Rusya lider durumda. Çince bence gerekli değil, onun yerine Fransızca daha mantıklı olur yada İspanyolca. Ben şahsen İngilizceyi ana dilim kadar olmasada okuduğum İngilizce kitaplar sayesinde ve tabikide alt yazılı filmler sayesinde oldukça iyi öğrendim, buda yazın Bodrum'da yaşadığımızdan dolayı oradaki işlerde turistlerle çok fazla iletişim kurman gerektiğinden zorunlu birazda. Fakat İngilizce şart, Türkçe şu anda çoğu ülke tarafından gerekli görülmüyor. Ben öğrendiğime tabiki pişman değilim lakin bu kadar zor bir dili bile öğrenebilmişken İngilizceyi öğrenmemek bence saçmalık, bunu bana uzun yol kaptanı olan amcam söylemişti geçen sene, demiştiki gelecek 50 yıl içerisinde Türkiye sömürge ülkesi olacak, Amerika ve diğer güçlü devletler Mars'a gidecek biz bu başımızdaki tarikatçılar yüzünden yok olacağız kendini kurtar yabancı okullarda oku, dil öğren demişti. Norveç gibi bir gerçekte var tabi ki o ülke kadar gelişmiş bir ülke bence çok azdır. Benim için 2 ülke vardır, Finlandiya ve Norveç umarım bir gün gidebilirim...

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı