Almanca Sınavı ve Hocanın Cevapları Söylemesi

• Konuyu başlatan Zor Adam
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.711
Z

Zor Adam

Ziyaretçi
Sabah servise bindim. Serviste Almanca sınavına çalışmaya başladım. Başka bir liseye giden abi de ne çalışıyorsun dedi. Ben de sınava çalışıyorum dedim. Ne sınavı dedi. Almanca dedim. Gülmeye başladı hiç çalışma dedi. Ben de neden dedim. Almanca hocalarımız aynıymış. Bana dedi ki ''Bizim lisede çalışmasak bile Almanca'dan 80-95 arası alıyoruz. Hoca sınavda cevapları söylüyor. Kopya çekmesi de çok rahat.'' İnanmadım tabi. Sınava girdik. Yanımdaki kız hocam bu nasıl oluyor dedi. Kıza cevabını söyledi. Allah Allah ne oluyor dedim kendi kendime.:D Adama bir şeyler olmuş dedim.:D Bütün sınıfa 2-3 sorunun cevabını verdi.:D Ayrıyetten özel olarak soranlarınkini de cevapladı.:D Sizce garip değil mi bu durum? Yorumlarınızı bekliyorum.:D

Çok büyük bir haksızlık!
Ben öyle bir öğretmen hayatımda görmedim. Hocanın cevapları vermesi tam bir saçmalık. O zaman neden ders anlatıyor. O zaman neden sınav var direk 90-100 versin.

Yapacak bir şey yok. Hoca böyle yapıyorsa durum biraz garip. Hangi okulda okuyorsun ? Durum biraz karışık ne desen olmaz. Dersleri nasıl anlatıyor ? Ders işleyişi güzel mi ? Derslerde bir sorun var mı ?

Bizim lisede kalem kutusundan donlara kadar arıyorlar, bütün kitap ve telefonları toplatıyorlar. Utanmasalar kalem, silgileri de kendileri verecek. Ama bazı hocalarda var ki hiç telefon, kitap toplatmıyor kağıtları dağıttırıyor yanımdaki abiler yardım etse hiç umrunda olmuyor. 12'ler hep kopya filan çekiyorlar. Tabi ki ben bir şey olur diye çekmiyorum ama gene de haksızlık var. Bazı hocalar çok sıkı davranıp kopya çektirtmiyorlar bazıları da telefonla ilgileniyor masada oturup. Yani biraz da öğretmene kalmış bir şey .

Bizim lisede kalem kutusundan donlara kadar arıyorlar, bütün kitap ve telefonları toplatıyorlar. Utanmasalar kalem, silgileri de kendileri verecek. Ama bazı hocalarda var ki hiç telefon, kitap toplatmıyor kağıtları dağıttırıyor yanımdaki abiler yardım etse hiç umrunda olmuyor. 12'ler hep kopya filan çekiyorlar. Tabi ki ben bir şey olur diye çekmiyorum ama gene de haksızlık var. Bazı hocalar çok sıkı davranıp kopya çektirtmiyorlar bazıları da telefonla ilgileniyor masada oturup. Yani biraz da öğretmene kalmış bir şey .
Kısacası Türkiye'de ki eğitim sistemi çok kötü. Çoğu öğretmen öğretmenlik vazifesini yapmıyor. M.E.B. de Teog sistemi ile sınavları ve yerleşmeyi çok karıştırdı.
Valla ben mersinin 2. Anadolu lisesine girdim. Benim puanıma çok yakın arkadaşlarım 4. 5. Anadolu liselerine gitti. Çok saçma şeyler oldu bu sene.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı