Almanya Hamburg'da ilk izlenimlerim!

Selamlar, dün Hamburg'a geldim ve ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kısa bir yazı olacak.

Şehir aşırı düzenli, şehir içi trafikte yayalara çok saygılılar, ayrıca şehir içinde gördüğüm kadarıyla 50 ile gidiyorlar.

Market fiyatları gerçekten çok uygun, Türkiye'de en mükemmel çikolata buranın en kötü çikolatası.

Evet, biraz da fotoğraf :)

Gün geçtikçe sizlere deneyimlerimi aktaracağım.

Bende 2018 Aralık'ta Portekiz'e gitmiştim 1 aylığına mutfak eğitimi almak için
Viseu kentinde bulundum okul gönderdi Erasmus projesi ile 12. sınıftık insanları aşırı saygılı ve cana yakındı tek kötü tarafı kaldıgımız pansiyonda tertemiz ama sadece sebze ağırlıklı besleniyorlar bizde mecbur dışarıda Türk dönercisi bulup yiyorduk o zamanlar euro 3.50 civarı tertemiz bir ülke hiç Türkiye'ye geri dönesim gelmemişti sırasıyla porto, averio ve bulundugumuz şehir Viseu'yu gezdik mükemmel bir deneyimdi bir daha olsa düşünmeden giderim ve bütün eğtim boyunca 1 kuruş ödemedik 35 euro devlet verdi
Özel isteklerimiz dışında para ödemesi yapmamıştık. Özellikle Porto'ya hayran kaldım tarihi bir şehir her şeyi yerli yerinde duruyor 1 gram oynama yok sadece ufak restorasyonlar yapmışlar. Tarihte çok önemli bir yere ev sahipliği yaptıgını düşünüyorum

Ailenizin yerinde olsam mesleki denklik için çabalayıp kalıcı olmaya yönelirim. Tabii karar sizlerin, saygı duyarım...

Annem burada konsoluslukta çalışıyor, babam da teknoloji dükkanı açmayı düşünüyor. Kalabiliriz yani, ama Almanca çok önemli, bugün poğaça yiyecektim, az daha domuz etli bir ürünü alıyordum, yani çok önemli Almanca.
Ayrıca buraya geldiğinizde telefonunuzu uçak moduna almanız önemli, zira hat iletişime açık kalırsa bayağı yüksek faturalar ödüyorsunuz (Türkiye hatları için konuşuyorum).

Annem burada konsoluslukta çalışıyor, babam da teknoloji dükkanı açmayı düşünüyor. Kalabiliriz yani, ama Almanca çok önemli, bugün poğaça yiyecektim, az daha domuz etli bir ürünü alıyordum, yani çok önemli Almanca.
Ayrıca buraya geldiğinizde telefonunuzu uçak moduna almanız önemli, zira hat iletişime açık kalırsa bayağı yüksek faturalar ödüyorsunuz (Türkiye hatları için konuşuyorum).
Merhaba öncelikle sizi tebrik ederim fakat bir kaç sorum olucaktı.
1-İlk sorum Almanyaya giderken dil seviyeniz ne durumdaydı?
2-Ortalama bir ailenin gelir düzeyi sizce nedir?
3-Korona orada nasıl karşılanıyor?
4- Hiç Almanca bilmeyen biri orada yaşayarak öğrenebilir mi?
5- Geldiğinizden beri hiç Türklere rastladınız mı?

Şimdiden teşekkür eder tekrardan tebrik ederim

Merhaba öncelikle sizi tebrik ederim fakat birkaç sorum olacaktı.
1-ilk sorum Almanya'ya giderken dil seviyeniz ne durumdaydı?
2-ortalama bir ailenin gelir düzeyi sizce nedir?
3-korona orada nasıl karşılanıyor?
4- hiç Almanca bilmeyen biri orada yaşayarak öğrenebilir mi?
5- geldiğinizden beri hiç türklere rastladınız mı?

Şimdiden teşekkür eder tekrar tebrik ederim.

1- Almanca bilgim yok denecek kadar az.
2- Gelir çok önemli değil, hayat aşırı derecede ucuz.
3- Gördüğüm kadarı ile insanlar aşılı, bu yüzden çok maske takan yok, fakat yine de önlemler var.
4- Evet, öğrenebilirsiniz, istemek yeter.
5- Hamburg'da hızır gibi yetişiyorlar, ben İngilizce konuşuyorum, anlamıyorlar, arkamda illa Almanca bilen bir Türk oluyor 😅.

1- Almanca bilgim yok denecek kadar az.
2- Gelir çok önemli değil, hayat aşırı derecede ucuz.
3- Gördüğüm kadarı ile insanlar aşılı, bu yüzden çok maske takan yok, fakat yine de önlemler var.
4- Evet, öğrenebilirsiniz, istemek yeter.
5- Hamburg'da hızır gibi yetişiyorlar, ben İngilizce konuşuyorum, anlamıyorlar, arkamda illa Almanca bilen bir Türk oluyor 😅.
Yani anladığım kadarıyla Türk sayısı yeteri kadar var.
Sanırım elimdeki tüm mal varlığımı satıp bir delilik yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı