Gürcistan'daki ilk izlenimlerim

Benim arkadaşım Trabzon'da okuyor, ara sıra gidiyorum diyordu Gürcistan'a. Arkadaşın ilk dediği maddenin kelimesi kelimesine aynısını söylemişti bana. Dördüncü madde de doğru arkadaş Rusça okuyor, Rusça konuşarak anlaşabiliyorum diyordu. İngilizce bilen yok. Bir de alkol aşırı ucuz diyordu hatta yılbaşını orada geçirmiş bir bardak parası verip o gün sınırsız alkol vermişler. Bir ara ben de gitmek istiyorum. Bir de Batum için büyük değil tek günde şehri turlayabilirsin
demişti bana.

@tolgaac Hocam insanların yaşantısı, mutluluk düzeyi, çevre unsurları vs. çok eski ve alt seviyede. Şehir alt yapısı inanılmaz kötü. Gelişim namına pek bir şey göremedim. Zamanda geri seyahat ettim gibi hissettim orada. Şu an günümüz Türkiye'si bile daha iyi sayılır. Bizim harçlık diye çocuklara verdiğimiz paralara çalışıyorlar. Kendi kaynakları yok gibi bir şey. Amerikacılık çok hakim orada. Maaş seviyeleri çok düşük.

Ama şu var, benim Tiflis'i sevmemdeki sebep de tarih sevgimdir. Tarihi ve eski yerleşim yerlerini gezmeyi sevdiğim için hiç şikayetçi olmadım bu durumdan.
Dediğim gibi hocam, bu konu tartışmaya fazlasıyla açık. Evet, insanların yaşam refahı çok yüksek değil. Zengini çok zengin, fakiri çok fakir yani. Ama orada orta gelirliler de yoğunlukta Türkiye'den farklı olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı