Almanya hayatı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
7/24 PC başında olduğumu kim söyledi? Raporlamak istiyorsan raporla. Çok yüksek hayaller kuruyorsunuz fakat Türkiye'de yaşadığınızı unutuyorsunuz. 1 sene bile geçmeden gümleyeceksiniz.

Profil fotoğrafına bakınca yaşın anlaşılıyor zaten paran varsa gidersin.

Klasik, düşük puanlı bir üniversiteden mezun olup Türkiye'de iş bulamayacak olmasına rağmen Almanya'ya gidip aylık 10k euro maaş alacaklarını düşünüyorlar.

Ben eskiden 7/24 PC başında oyun oynayan birisiydim ve e spor turnuvalarına giren biri olarak şu an oyun ile alakam kalmadı direkt geleceğe bakıyorum önume bakıyorum gelecekte çocuklarıma iyi bir hayat sunmak için buradayım.

Şuandan itibaren başlarsam bence geleceğim kotu gecmez gibi.
Tamamen senin çalışmana bağlı. Bende çok hayal kurdum fakat elime hiçbir şey geçmedi. Hayal insanın motivasyonunu arttırır fakat gelecekte elde ettiğin şey hayalini kurduğun şeyle aynı olmazda çok üzülürsün.

Baktığım sitelere göre değişiyor. Fiyatlar hakkında pek bir bilgim yok. WAT'ı fazla araştırmadım. YouTube üzerinden WAT yapan kişilerin tecrübelerini dinlerseniz daha iyi olur.
20-30 bin tl ye gidilir mi rahat olarak?

Cok ilgili tazı olmuş teşekkürler. Bilginizi not alacağım daha bir cok bilgiyi benimle paylaşırsanız cok sevinirim :)
Çalışma sürecin boyunca "Boşa çalışıyorsun, yapamazsın, benim de bi' arkadaş vardı çalıştı olmadı" tarzı yorumları çok duyacaksın. Boş ver, sen kendine bir hedef belirlediysen o hedef için çalış. Ancak dediğim şekilde, bilinçli bir şekilde ve yaşayacağın şeylerin sürekli toz pembe olmayacağını, çok zorluk çekeceğini bilerek çalış. Olmazsa da olmaz, yapacak bir şey yok dersin ancak çalışmaların sayesinde Türkiye'de de ortalama üstü bir maaş alırsın, hayat şartların buna göre değişir. Sadece A değil, B planın hatta C planın da olsun. Her şeye açık ol, herkesi dinle, ancak dinlediğin her şeyi yapma. Kendi süzgecinden geçir, sana uygun olup olmadığını belirle. Hayat senin hayatın. Hata yaparsan da bundan sen sorumlusun, başarılı olursan da. Hatalarından ders çıkarmayı, tecrübenin elmas değerinde olduğunu unutma. Hayatta hiçbir şey kolay değil, kolay olsa şu an herkes bir yerlere gitmiş, ülkede insan kalmamış olurdu. Farklı olmak istiyorsan, farklı şeyler yapmalı ve çalışmalısın. Fedakarlıklarda bulunmalısın. İyice düşün, kafanda olası kriz senaryolarını kur, hayallerin için çalış. Başarılar.

Hocam merhabalar. Almanya'da yaşayan uzaktan tanıdıklarımdan yola çıkarak oranın yaşamak için çok iyi bir yer olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu insanlar yıllar önce oraya gidip yerleşen ve günümüzdeki kur, vize gibi problemlerle uğraşmayan insanlar. Yani günümüze göre çok daha rahat bir şekilde oraya gittiler ve şu an çok rahat bir şekilde yaşıyorlar. Günümüzde oraya "legal" bir şekilde gitmek için belli bir dil seviyesi, iyi bir gelir kaynağı ve de- genellikle- en az üniversite mezunu olmanız gerekmekte. Diyelim ki bu şartları sağladınız, o zaman Almanya'da yaşayacağınız bazı "kötü" durumlardan bahsedeyim.

Öncelikle kiradan başlamak istiyorum. Kim ne derse desin Avrupa ülkelerinin çoğunda (Fransa gibi ülkeler hariç) kira fiyatları çok pahalı. Bildiğim kadarıyla merkezi bir yerde ufak yerlerin kiraları en az 800 avrodan başlamakta. Konut sorunu yaşamamak için merkezden uzak yerlere gitmenizi önereceğim ancak oralarda da internet gibi problemler var. Ciddi olarak söylüyorum, 2021 yılında Almanya'da halâ bizden kötü internete sahip yerler var. Bunun sebebinin de genelde mevcut yer ve altyapı olduğunu söyleyebilirim. Tabi oralardaki insanların yaşam kaliteleri bizden daha iyi ancak böyle "problemler" de mevcut.

Irkçılıktan da bahsetmezsem olmaz. Açıkçası benim için çok önemli bir durum değil bu çünkü böyle şeylerde hiçbir şekilde üzülmüyorum veya hayatım boyunca hiç böyle bir şey yaşamadım. Ancak Almanların bir kısmı- yanlış anlaşılmasın ama durum böyle- zeka kıtlığına sahip. Hatta bazen Almanların bu zeka açığını kapatmak için çok çalıştıkları düşüncesine sahip olduklarını da düşünmüyorum değil. 2021 yılında hala "Alman ırkının üstünlüğünü" isteyen geniş bir kitle var orada. Ancak bildiğim kadarıyla bu durumdan Türkler fazla etkilenmiyor. Geçmişte maalesef bazı aileler bu gibi sebeplerden dolayı orada katledildi ancak siyahilere, Hint veya Asya kökenlilere göre daha iyiyiz diyebilirim. Zira siyahileri hemen hemen hiçbir toplum sevmiyor, bu ne kadar mantıklı bir şey buna siz karar verin.

Bunun dışında benim kötü olarak görmediğim ancak bazı insanların kötü olarak nitelendirdiği bir durum daha var. Kültür çatışması. Bazen orada yaşayan insanların mangal yapmayı veya geleneksel şeyler yapmayı özlediklerine rastladım. Veya hafta sonlarının çok sakin olmasından dolayı yakaran insanlara da rastladım. Açıkçası bu durumlar bana çok anlamsız geliyor. Yani ne mangal yapmayı özlerim ne de hafta sonlarının fazla "sesli" olmasını isterim diye düşünüyorum. Almanların sahip olduğu bir sürü kural var ve doğal olarak yabancı insanların bu kurallara uymaması onları rahatsız edebiliyor.

Hocam bu yukarıda saydığım "kötü" şeyleri bir kenara bırakırsak, bildiğim kadarıyla ortalama hayat yaşayan bir insan için Almanya çok iyi bir yer. Ve nüfusuna rağmen (80 milyon civarlarında) bence Almanya Avrupa'daki en başarılı ülke. Mesela orada yoğun bir Kürt nüfusu da var ve Türkler ile belli zamanlarda sorunlar yaşanıyor. Almanya böyle durumları çok iyi idare ediyor. Veya suçla mücadelede de gerçekten iyiler. Bildiğim kadarıyla son zamanlarda bir veya birkaç Lübnan asıllı çeteyi çökertmişlerdi. Almanya diğer komşu veya çevre ülkelere göre çok daha probleme sahip. Buna rağmen durumunu çok iyi bir şekilde koruyor hatta daha iyi bir yere çekiyor.
Bu ülkenin iyi yönlerini fazla yazmayacağım çünkü bildiğinizi ve anladığınızı düşünüyorum. Oraya gitmek isteyen birisi Almanca biliyorsa ve iyi bir geliri varsa büyük bir ihtimalle "legal" bir şekilde o ülkeye gelebilir.
Yazı biraz karışık olmuş olabilir, kusura bakmayın. Eğer düzeltilmesini istediğiniz bir yer veya kısım varsa bana veya herhangi bir moderatöre belirtmenizi isterim. Ayrıca soru sormak isterseniz, bildiğim bir şeyse elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Tamamen senin çalışmana bağlı. Bende çok hayal kurdum fakat elime hiçbir şey geçmedi. Hayal insanın motivasyonunu arttırır fakat gelecekte elde ettiğin şey hayalini kurduğun şeyle aynı olmazda çok üzülürsün.

Hayat bu kaybetmekte var kazanmakta nasipte ne varsa tabii ki kaderimizde zengin olmak iyi bir hayat yoksa calışsanda uğraşsanda hep -lere düşüp kaybedersin ondan dolayı yine de calışmak cok onemli sonucta geleceği goremiyorum ama geleceğin nasıl bir şey olabileceğini hayal kurarak bu yonde kendime yol cizdim umarım nasibimde düzgün bir yol vardır. Ve hayalerime kavuşurum benim gibi bir cok insan var bunun hayalini kuran kimisi mutlu kimisi mutsuz yurt dışına cıkmaktan korkan bir cok insan var eğer cıksa belki kendini 2 kat geliştirebilir. Ama dil ve oradaki ortama alışkın değillerinden redediyorlar. Yurt dışını herkese diyorum iyi bir insan olmak 2. sıkı calıişmak onemli arkana bile bakmıycaksın bu hayata.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı