Semih Demir
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Demek ki tam anlamıyla hiç bir şey öğrenememişsin. Anlattığım tek bir kıssadan hisse idi, bunun gibi yüzlerce mesele ve mazlum ahı var. Kendini haklı çıkartmak için yaptığın bir savunma senin meselen. Bu ülke için kılını kıpırdatmayanlar her zaman bu tarz laflar ederler genelde şaşırmıyorum, ben Türkçü bir şahıs olarak zaten bunu tasvip etmem. Ama bu katledeceksin, yok edeceksin, öldüreceksin manasına gelmez. Böyle olursa bu şekilde de devlette yönetilmez memlekette barış ve huzur da kalmaz. Bize en çok lazım olan artık yakıp yıkmak değildir, insanlar bilimde çağ açıp çağ kapatmasına rağmen bunları tartışmak bile halen bana göre acizliktir. İnsanı seveceksin insan olduğu için, daha sonra öğütleyeceksin bilmiyorsa, sevdireceksin kendini.. Öyle ki diyecek ''Yahu bu Türkler ne güzel insan!'' bu şekilde davrandığın vakit bunu sana diyecek farklı ırklardan çok insan var, herkes aynı şeyi anlamaz elbet. Herkesi iyileştiremez ve geliştiremezsin, kalbindeki nefreti silemezsin bu da yaratanın takdiridir. Kalpler ancak onun doğrultusunda değişir ve yönelir, senin niyetin bu olsun yeter. Öyle insanlar zaten hiç bir ülkede barınamaz ve yaşayamaz. İcabına güvenlik güçleri zaten bakar, sana ihtiyaç olmaz ve düşüncelerine. Ben hayatım boyunca hep bunu öğütleyen biri olarak sen her daim çalış, öğren, kendini geliştir. Önce kendini geliştir, daha sonra insanlar üzerinde değişime yönelik adımlar at. Bu senin için daha iyi olacaktır. Ben hayatımı senin için, bütün Türk milleti için feda etmişim zaten bu mühim değil. Hepimizin tek amacı bu olmadıktan sonra benim de silahım var canımı sıkana vururum olur biter senin gibi düşünüyor olsaydım.Ben Mardin/kızıl tepede doğdum doğuda da yaşadım batıda da. Gelelim 19 yaşındaki çocuğun yaşadığı şeye böyle şeyler tek doğuda mı yaşanıyor sanıyorsun? Hala kürt diyorsun kürt'lük ile alakası yok olanların... Mevzu bir kaç tane ülkenin çıkarı doğrultusunda gelişiyor.