hexer
Hectopat
- Makaleler
- 4
Daha fazla
Öncelikle şunu söyleyeyim Türkler her yerdeSakıncası yoksa detaylıca anlatabilir misiniz? Nelerin zor olduğu, tecrübeleriniz vs.
Ayrıca mesele Almanca'yı öğrenmek değil bence. Çünkü vermen gereken bir sınav var. Sınava iyi hazırlandığın takdirde geçebilirsin. Almanca öyle kolay bir dil değil hem. Düşünsene tüm dersler Almanca anlatılıyor. Sınavlara Almanca giriyorsun. Üniversitede sınıf geçme ders geçme işleri de Türkiye gibi değil. Mesala 3 dersin var ilk dönem. Sen bunlardan birinden kaldın. O dersi verene kadar başka hiçbir ders alamıyorsun.
Ben Eczacılık okudum iki sene. İki senede bir dönem geçebildim. Eğer devam etmek isteseydim belki 8 sene daha sürerdi. Sırf benim Almancam yetersiz olduğu için değil genel anlamda bir bölüm bitirmek gerçekten zor.
Yurtdışında okuyan Türkler de pek başarılı olduğu söylenemez. 100 kişiden 5 kişi başarıyor
İstatistikler iyi değil. Yapan nasıl yapıyor ? Valla bilmiyorum.Bilsem ben de daha çok çabalardım.
Çok Türk öğrenci var ne hayallerle gelmiş. Üniversite okurken çalışmaya başlamışlar ve sonra okulu bırakmışlar.
Maddi açıdan gerçekten zengin olmak lazım. Evet harçlar düşük ama TL değersiz. Çok para gidiyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka sormak istediğin birşey olursa mesaj atabilirsin.