Bilgisayar mühendisliği, işletme mühendisliği, data, istatistik ve yapay zeka bölümleri.Sorum yukarıda. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ancak şunu belirtmek istiyorum: Diyelim ki üniversiteyi Almanya'da okuyacaksınız ve işinizi Türkiye'de yapacaksınız, yani Türkiye'de çalışacaksınız. Ne okurdunuz?
Bilgisayar ve yapay zekadan birini seçecek olsanız? Mezun olduğunuzda nasıl ilerlemek isterdiniz? Yüksek lisans da yapacak olsanız aynı bölümden mi devam ederdiniz? Hayır ise en mantıklı şekilde nasıl ilerlerdiniz? Çok soru sordum, kusura bakmayın. Kafam çok karışık da bu sıralar.Bilgisayar mühendisliği, işletme mühendisliği, data, istatistik ve yapay zeka bölümleri.
İnformatik okurdum ama orada çok zor bizdeki gibi değil. Yapabilir miydim bilmiyorum daha buradakinin altından kalkamıyorumSorum yukarıda. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ancak şunu belirtmek istiyorum: Diyelim ki üniversiteyi Almanya'da okuyacaksınız ve işinizi Türkiye'de yapacaksınız, yani Türkiye'de çalışacaksınız. Ne okurdunuz?
İnformatik bilgisayar bilimi mi oluyor? Almanya'da neden daha zor? Mezun olunca nerelerde çalışılıyor, nasıl çalışılıyor?İnformatik okurdum ama orada çok zor bizdeki gibi değil. Yapabilir miydim bilmiyorum daha buradakinin altından kalkamıyorum![]()
Bizim bilgisayar mühendisliği işte. Almanya’da zor olması oradakiler üniversite. Bizdeki gibi eğitim verilen binalar topluluğu değil. Matematiği fiziği falan harbiden öğretiyorlar. Bizde formaliteden.İnformatik bilgisayar bilimi mi oluyor? Almanya'da neden daha zor? Mezun olunca nerelerde çalışılıyor, nasıl çalışılıyor?
Sorum yukarıda. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ancak şunu belirtmek istiyorum: Diyelim ki üniversiteyi Almanya'da okuyacaksınız ve işinizi Türkiye'de yapacaksınız, yani Türkiye'de çalışacaksınız. Ne okurdunuz?
Anladım. Orada üniversite okumanın zor olduğunu biliyorum. Yani bölümden değil üniversite sisteminden kaynaklı zor olması, değil mi?Bizim bilgisayar mühendisliği işte. Almanya’da zor olması oradakiler üniversite. Bizdeki gibi eğitim verilen binalar topluluğu değil. Matematiği fiziği falan harbiden öğretiyorlar. Bizde formaliteden.
Peki neden?Ekonomi.
Evet hocam bölümden değil sistemden. ERASMUS ile vs. Avrupada eğitim görenlere sorun farkı daha detaylı anlatır.Anladım. Orada üniversite okumanın zor olduğunu biliyorum. Yani bölümden değil üniversite sisteminden kaynaklı zor olması, değil mi?
Peki neden?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.