Almanya'da üniversite okuyacak olsanız bir sayısalcı olarak ne okurdunuz?

• Konuyu başlatan z3hr4
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 195

z3hr4

Centipat
Daha fazla  
Sorum yukarıda. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ancak şunu belirtmek istiyorum: Diyelim ki üniversiteyi Almanya'da okuyacaksınız ve işinizi Türkiye'de yapacaksınız, yani Türkiye'de çalışacaksınız. Ne okurdunuz?

Bilgisayar mühendisliği, işletme mühendisliği, data, istatistik ve yapay zeka bölümleri.
Bilgisayar ve yapay zekadan birini seçecek olsanız? Mezun olduğunuzda nasıl ilerlemek isterdiniz? Yüksek lisans da yapacak olsanız aynı bölümden mi devam ederdiniz? Hayır ise en mantıklı şekilde nasıl ilerlerdiniz? Çok soru sordum, kusura bakmayın. Kafam çok karışık da bu sıralar.

Sorum yukarıda. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ancak şunu belirtmek istiyorum: Diyelim ki üniversiteyi Almanya'da okuyacaksınız ve işinizi Türkiye'de yapacaksınız, yani Türkiye'de çalışacaksınız. Ne okurdunuz?
İnformatik okurdum ama orada çok zor bizdeki gibi değil. Yapabilir miydim bilmiyorum daha buradakinin altından kalkamıyorum 😂

İnformatik bilgisayar bilimi mi oluyor? Almanya'da neden daha zor? Mezun olunca nerelerde çalışılıyor, nasıl çalışılıyor?
Bizim bilgisayar mühendisliği işte. Almanya’da zor olması oradakiler üniversite. Bizdeki gibi eğitim verilen binalar topluluğu değil. Matematiği fiziği falan harbiden öğretiyorlar. Bizde formaliteden.

Bizim bilgisayar mühendisliği işte. Almanya’da zor olması oradakiler üniversite. Bizdeki gibi eğitim verilen binalar topluluğu değil. Matematiği fiziği falan harbiden öğretiyorlar. Bizde formaliteden.
Anladım. Orada üniversite okumanın zor olduğunu biliyorum. Yani bölümden değil üniversite sisteminden kaynaklı zor olması, değil mi?

Peki neden?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı