Almanya’da yaşam nasıl?

75 bin euro. Aylık 6250 euro yapıyor, o da 31500 TL yapıyor. Mutlu bana bir şey oluyor Mutlu. @Neşeli Enginar Engin abi beni evlat edin.

Ben cocuklarima günde 1 saat TV ve 30 dakika internet izni verdim ama. Dayanabilirsen buyur.
Para konusuna gelince ayligim, cocuk parasi, yillik kar payi, noel ve tatil parasinin ortalamasini ay'a bölersen evet o kadar para geciyor elime.

Bulgaristan vatandaşıyım.

Onlara biraz zorluk cikartiyorlar diye biliyorum Bulgar bir arkadasim var Angelo diye, calisma izni almak icin evlenmek zorunda falan kalmis detaylarini bilmiyorum.

Sırp ve Bosna Hersek vatandaşlarına kanun çıktı, çalışma izni olmadan çalışabilir diye fakat Bulgar vatandaşında değişir mi bilmiyorum. Dili A2 seviyesinde öğrenip gidin dediğim şey varsa.

Her yabanci vatandas calisma iznine sahip olmalidir. Calisma izni olmadan calismak diye bir sey asla yok.

Ben cocuklarima günde 1 saat TV ve 30 dakika internet izni verdim ama. Dayanabilirsen buyur.
Para konusuna gelince ayligim, cocuk parasi, yillik kar payi, noel ve tatil parasinin ortalamasini ay'a bölersen evet o kadar para geciyor elime
Bence en iyisini yapıyorsunuz. Çocuklar internetten duyma bilgilerle büyümesi yerine, kitaplardan okuyarak ve kendi araştırmalarıyla bilgi edinmeli bence. Fakat oyun konusuna gelirsek işler biraz değişebilir

Çocuklar internetten duyma bilgilerle büyümesi yerine, kitaplardan okuyarak ve kendi araştırmalarıyla bilgi edinmeli bence.

Kizim bu yil okula basladi daha 1. sinifta ve deli gibi kitap okuyor hem de Türkce kitaplar.
Umarim böyle devam eder ne diyeyim. Üzerine titriyoruz egitim konusunda.
Oglum 2 sene sonra okula baslayacak.

Merhaba arkadaşlar çok sağolun bilgi verdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için teşekkürler sağolun.
Neşeli Enginar özelden nasıl konuşabiliriz detaylı bir şekilde.

Peki birşey soracağım Almanya ya gitmek için ne yapmak lazım kaçak yoldan başka bildiğin bir yol var mı?

@Slmnbrknk BMW'de Makine teknisyeniyim. 15 yasinda Aile birlesimi yoluyla geldim Almanya'ya dili ise okulda ögrendim.

Be nde 15 yaşındayım. Yurt dışında akrabalarımız var ve beni üniversite okumam için davet ediyorlar. Danimarka ve İsveç'ten. Sizce ailemi bırakıp gitmeye değer mi ? Aileme çok bağlı birisiyim. Orada hayatımı kurup aileme destek olmak gibi bir fikrim var. Sizce nasıl olur ? yapmalı mıyım ?

Peki birşey soracağım Almanya ya gitmek için ne yapmak lazım kaçak yoldan başka bildiğin bir yol var mı?

Kacak yoldan gelirsiniz ilticade etmekten baska bir sansiniz yok diye biliyorum. Onun ise kalici bir garantisi yok. Evlilik yoluyla ya da cok iyi bir isciyseniz (mühendis falan) is bularak ya da cok akilliysaniz ögrenci olarak gelebilirsiniz. Yani kisacasi evlilik harici normal bir insan istemiyorlar kalifiyeli istiyorlar.

Bende 15 yaşındayım.

Bunlari düsünmeniz icin cok erken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…