Almanya'da Yaşamak Gerçekten Zor mu?

213082

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar kendime bir gelecek hayali kurmak istiyorum. Seneye üniversite sınavına gireceğim. Üniversiteyi okurken bir yandan İngilizce bir yandan da Almanca öğrenmek istiyorum. Yüksek Lisans yapmayı da düşünüyorum. Aileme bu konuyu açtım. Orada yaşamak daha zor orada insanlar geçinemiyor gibi klişe laflar dediler. Avusturya'da teyzelerim, dayılarım ve dedem yaşıyor. Dedem orada bulunduğu süre içerisinde Türkiye'ye yaklaşık 1 Milyon TL yatırım yaptı. Dayımın altında Türkiye şartlarında alınamayacak çok güzel arabası var. Ama orada yaşamak zor diyorlar kira, giyim vs pahalıymış. Kendime boş hayaller kurmak istemiyorum. Sizce gerçekten orada yaşamak zor mu? Yoksa Türkiye'de kalıp yaşamaya devam mı etmeliyim?

Audi, Mercedes ile köyüne gelip köy kahvesinde yeğenim yaşam çok zor, sakin gelme buralara. Ama yeğenim bizim bir düzenimiz var, bozamayız derler.

Bkz: Ikiyuzluluk...

Babam Kıbrıs’ta çalışıyor tatillerde gidiyorum, yaşam biraz zor yiyecek giyecek eşyalar pahalı ama elektronik araç vesaire ucuz, ama maaşlar dolgun örnek vereyim babam inşaat sektöründe bir mühendis ortalama 1.000-1.500 Sterlin alıyor hatta 2.000’e kadar çıktığı oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı