Almanya'da Yaşamak Gerçekten Zor mu?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Şirket referansı zor gibi duruyor ama üniversiteyi orada okursam pek referanslık bir işim yok gibi duruyor. En iyisi üniversiteyi orada okumak.

Üniversite konusunda pek bilgim yok, orda okuyan biri varsa daha sağlıklı bilgi verir, eğitim koşulları vs. ile ilgili.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Şirket referansı zor gibi duruyor ama üniversiteyi orada okursam pek referanslık bir işim yok gibi duruyor. En iyisi üniversiteyi orada okumak.
Ben teşekkür ederim, (galiba) bir önceki mesajımdaki bağlantıya da göz atmanı kesinlikle tavsiye ederim.

Üniversite konusunda pek bilgim yok, orda okuyan biri varsa daha sağlıklı bilgi verir, eğitim koşulları vs. ile ilgili.
Size de teşekkür ederim yardımlarınız için. Araştırmalara başladım zaten. Dil öğrenmek kesinlikle şart.

Oradaki hayat eminim buradan daha iyidir ama en iyisi orada çalışıp burada tatil yapmak. Biz gidince paramızı 8'e bölerken onlar gelince çarpıyor.

Ben teşekkür ederim, (galiba) bir önceki mesajımdaki bağlantıya da göz atmanı kesinlikle tavsiye ederim.
Linki inceliyorum gayet güzel hazırlanmış site. Avusturya'yı bu şekilde anlatan bir web sitesi varmı bildiğiniz?

ABD'de yaşamak zor deseler bir yere kadar anlarım çünkü barınma, sağlık ve eğitim giderleri korkunç boyutlarda. Yardım fonları da pek kapsamlı değil. Sağlık ve çocuğunun eğitim giderleri nedeniyle iflas eden milyonlar var ve iyi bir hayat için gerçekten çok çok çalışmak gerekiyor. Yalnız bunun Almanya için çoğunlukla geçerliliği yok, üvey babam 32 yıl, üvey annem de 25 yıl Almanya'da yaşadılar. Babam üst düzey görevlerde de bulundu ve ikisinin dediği şey ise orada iş hayatı zor oldu.

Sordum hayatınızda hiç Cumartesi - Pazar günü çalışmak zorunda kaldınız mı diye, sadece 1 defa Cumartesi yarım gün çift ücretle çalışmışlar o kadar yılda. Sordum hiç sabah 8'de firmaya gittiğinizde gece 12'de işten çıktınız mı diye, o kadar yıl boyunca hiç fazla mesai yapmak zorunda kalmamışlar. Biri çeyrek asır, diğeri daha da uzun süre orada çalışıyor ve 1 saat fazla mesaileri yok, sadece 1 defa Cumartesi yarım gün çalışmışlar ve orada çalışma şartları zor diyorlar! Dalga geçip epey bir gömdüm, benim o dönemki çalışma saatlerimi ve koşullarımı söyledim. Sonradan bir daha ağızlarını açamadılar.

Kiralar fazla olsa da dar gelirliler için Avrupa ülkelerinin çoğunda ciddi bir kira yardımı mevcut, Almanya'da da büyük ihtimalle kira yardımı vardır. Asgari ücretinin üzerine o yardımı da ekle, hangi ülkede alım gücü anlamında yaşamak daha zor sen karar ver. Çalışma koşullarına girmiyorum bile, bu ülkedeki insanların yarısından fazlası üç kuruş para için Cumartesi günleri dahil günde ortalama 10-11 saat çalışıyorlar. Orada en azından kendine ayırabileceğin vaktin olur, en azından sonraki iş haftasına dinlenebileceğin zamanın olur!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…