Almanya'da yazılım mühendisliği okumak

BeetHOVEN

Hectopat
Katılım
26 Temmuz 2018
Mesajlar
14
Almanya'da yazılım mühendisliği okumak istiyorum şu an 9. sınıfım amcam Almancı olduğu için burada oku falan demişti ben de az araştırınca kafama yattı fakat Almanya'da yazılım mühendisliği veya Software Devoloper adında bölüm bulamadım. Tabii ki vardır, ismi değişiktir ama yine de belki okumuş biri vardır da yardım eder diye yazıyorum bu yazılım mühendisliğinin bir karşılığı falan var mı? Kabul şartlarını biliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce karşılığı Software Engineering'dir dostum, devoloper ise geliştirici demektir. Dediğim kelime üzerinden araştırmanı yaparsan daha verimli olur senin için.
 
küçük bir sorum olacak Almanya'daki üniversitelere gitmeden önceki prosedürler hakkında bilgisi olan var mıdır?
Mesela bu NC (Numerus clausus).
 
İnformatik diye geçiyormuş arkadaşlar teşekkürler. Bu arada Almanya'da yazılım mühendisliği okumak isteyenler için biraz kötü bir haberim var, RWT Aachen üniversitesinin ders programında derslerin yüzde 60'ı bilgisayar bilimleri yüzde 35'i matematik kalan yüzde 5'lik kısım ise kendi seçtiğiniz dersler ile alakalı felsefe/ekonomi falan.
 
Almanya'da yazılım mühendisliği okumak istiyorum şu an 9. sınıfım amcam almancı olduğu için burada oku falan demişti ben de az araştırınca kafama yattı fakat Almanya'da yazılım mühendisliği veya software devoloper adında bölüm bulamadım. Tabii ki vardır, ismi değişiktir ama yine de belki okumuş biri vardır da yardım eder diye yazıyorum bu yazılım mühendisliğinin bir karşılığı falan var mı? Kabul şartlarını biliyorum.

Almanya'daki yazılım muhendisligi konusunda kayıt yaptirabilecegimiz en iyi üniversiteler hangisi, bilginiz var mı? Bir de Almanya da universite kayidi için ÖSYM kazanmanız gerekiyor diye biliyorum. Sinava girmeden kayıt alan üniversite var midir?
 
Informatiker olarak gecer yani ingilizce olarak bulmak pek mumkun degil cunku universtilerin %90'i almanca lisans veriyor.
 
Almanya'daki yazılım muhendisligi konusunda kayıt yaptirabilecegimiz en iyi üniversiteler hangisi, bilginiz var mı? Bir de Almanya da universite kayidi için ÖSYM kazanmanız gerekiyor diye biliyorum. Sinava girmeden kayıt alan üniversite var midir?
Hayir yok, tum universiteler YKS yerlesme puani ve lise diplomasi istiyor. En iyi olanlar genelde TU olanlae yani Teknik Universiteleri. 420‘ye yakin universite var ve yaklasik olarak 200 tanesi devlet. Universiteyi suan onemsemenize gerek yok. Siz dilinizi ogrenmeye ve iyi bir puan almaya bakin sinavda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı