Almanya'dan iPhone almak

mehmetergok

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
70
Almanya'da çalışan bir yakınımdan orada telefonlar daha ucuz olduğu için iPhone 6 isteyeceğim. Böyle bir işe daha önce girişmedim. Ancak bu telefonun pasaport kaydı vs. Oluyormuş onlar ne kadar tutar acaba? Ve yurt dışından telefon almanın ne gibi avantajları, ne gibi dezavantajları var?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncellikle bence 6 almayın biraz daha zorlayarak üst sürüm alın. Telefon pasaport kaydı 138 lira civarında olması gerekiyor ama sorun olan bu kısım değil. Kayıt için son 6 yada 3 ayda yurtdışına giriş çıkış yapmış birinin pasaportu gerekiyor.
 
Öncelikle o model artık eskidi. Dezavantajın garantisinin olmaması. Çıkacak her sorunda ya özel olarak servise yaptıracaksınız yada telefonu değiştireceksiniz.
 
iPhone 6 almayın. iPhone 8 alın. Buraya göre daha hesaplı olur. Yeni model varken neden 3 senelik modeli alıyorsunuz?

Yurt dışına çıkmış (son 6 ay içinde) birinin pasaportuna 140 lira gibi bir parayla kaydettiriyorsunuz. Garantisi olmuyor ama sıfır alıcaksanız telefonun bozuk çıkma ihtimali çok düşük ve yok gibi.
 
Evet ucuza geliyor fakat, Türkiye’de artık 1 yıllık sınırlı garanti yok Türkiye’den alırsanız 2 yıl garantisi olur kafanız da rahat olur. İlle de yurt dışından alacaksanız Amerika’dan alabilirseniz Amerika’dan alın daha ucuza gelir. Telefonu 4 ay içinde yurt dışına çıkmış, 2 yıl üzerine telefon kaydedilmemiş bir pasaporta 150₺ karşılığında kaydettirmeniz gerekiyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı