Çözüldü Alt + Tab ekran kartı aşırı ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Eskisehir
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Eskiden olmayan sorun bu günden itibaren olmaya başladı. Oyundayken alt + Tab yapınca ekran kartım ısınmaya başlıyor ve cızırtı sesi geliyor. Videoya çektim ama pek duyulmuyor. İnanın bu ses videodakinden daha fazla çıkıyor. Yardımcı olabilecek birileri el atarsa çık ama çok sevinirim :)

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Video:

Çözüm
Herkese merhaba,

Eskiden olmayan sorun bu günden itibaren olmaya başladı. Oyundayken alt + Tab yapınca ekran kartım ısınmaya başlıyor ve cızırtı sesi geliyor. Videoya çektim ama pek duyulmuyor. İnanın bu ses videodakinden daha fazla çıkıyor. Yardımcı olabilecek birileri el atarsa çık ama çok sevinirim :)

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Video:

Kanka görüntüye bas sonra genele bas orada menüde ve arka planda FPS'yi kısıtla var onu yap ısınmayacaktır.
Oyundan geçiş yapıyorsun doğru mu anladım ?
Doğrudur. Oyundan herhangi bir Programa geçiş yapıyorum ve o programı kullanırken ekran kartı aşırı ısınıp tiz ses çıkartıyor.
Yazılımsal sorun olmalı. DDU ile güvenli modda yeniden başlatıp ekran kartı Driver sürüclerini silip tekrar temiz kurulum yapıp deneyin.
Denedim fayda etmedi. Bunu bir de fortnite de denedim. Fortnitede sorun çıkmadı.

Doğrudur. Oyundan herhangi bir Programa geçiş yapıyorum ve o programı kullanırken ekran kartı aşırı ısınıp tiz ses çıkartıyor.

Denedim fayda etmedi. Bunu bir de Fortnite'de denedim. Fortnite'de sorun çıkmadı.

Sorun sadece Valorant'ta oluyorsa demek sorun oyunda. Böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum.

Sorun sadece Valorant'ta oluyorsa demek sorun oyunda. Böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum.
Umarım sorun oyundadır. Ekran kartım yeni. Umarım donanımsal sorunu yoktur.
Zaten valorant yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. 4 kere mavi ekran yedim. Şimdide bu sorun çıktı.

Oyun açıkken alt + tab yaptığın zaman oyunu ekran kartı işlemeye devam eder o yüzden arka planda oyun açıkken ısınması gayet normal ses olayına gelince sadece valorantta mı oluyor?

Oyun açıkken alt + Tab yaptığın zaman oyunu ekran kartı işlemeye devam eder o yüzden arka planda oyun açıkken ısınması gayet normal ses olayına gelince sadece Valorant'ta mı oluyor?

Evet GTA V'de Fortnite'de denedim. Sorun olmadı. Bir tek Valorant'ta oluyor. Açıkçası Valorant'ı oynamaya devam etmek istiyorum. Ama tedirgin oluyorum. Oyuna para yatırdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı