Alt + Tab yapınca FPS kaybı

siracc

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, sağlıklı günler ve iyi forumlar dilerim herkese.
Alt + Tab yapıldığında oyunda anlık FPS kaybının olması herkesin bildiği ve yaşadığı bir durum. Lakin benimkisi bunlardan daha farklı olarak bir sorun haline geliyor. LoL'de alt + Tab attığımda FPS 240'dan 144'e sabitleniyor ve monitörüm de 144Hz ne hikmetse bu değere sabitliyor. Ayriyeten asla üste çıkmıyor, ara sıra 108'e iniyor. Bunun sebebini çok araştırdım ama bir çözüm yolu bulamadım. Denetim masasını biraz kurcaladım yine olmadı. GeForce Experience'dan OPT'ime ettim yine olmadı. Donanım özelliklerimi de sizinle paylaşacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de daha önceki bilgisayarımdan bildiğim üzere bir şey fark ettim belki size fikir üretmede yardımcı olur. Normalde alt + Tab yapılınca çıkan açık uygulamalar bir kare içerisinde pencere olarak gözüküyor. Fakat oyun öyle gözükmüyor; Ek'te görselini paylaştım sizlerle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu tam ekran modundaysa pencereli tam ekran yapmayı dener misin. Veya tersini yap.
Çok güzel bir yere parmak bastınız. Zira bende onu oyun içerisinde -bir format gibi- denedim. Aldığım değerler şaşırtmadı 144ten 240a çıktı, yani en azından düzeldi. Fakat tekrar alt + tab yaptığımda yine aynı şey ;'D Yani ben bu oyunu başlangıcından sonuna kadar alt + tab yapmadan oynamak zorunda değilim ki. Şarkı değiştiriyorum, ne bileyim piyasayı takip ediyorum vs. vs.
Veyahut Vsync açıp kapayınca da düzeliyor. Başka türlü değiştiğini görmedim oyun içerisinden. Ama yine alt + tab yaptığımda 108-144 e sabitleniyor. Hani fps alçalı yükselmiyor canlı bir şekilde. Bu bir oyun aksiyonlar oluyor neticede, bu çok garip mesela.

Görev yöneticisini aç buradan League of Legends'i bul sonra sağ tik önçelik ata yüksek yapabilirsin.
Olabilir, sanki işimi çözecek gibi duruyor. Deneyip geri dönüş sağlayacağım. Fakat sormam gereken bir şey var; ayrıntılar kısmında lol'e ait 4 tane uygulama mevcut. Hepsini mi yapmalıyım yoksa sadece LeagueClient.exe'i yapmam yeterli midir? Misal hemen altında LeagueClientUx.exe'de var.

Client olan değil diye tahmin ediyorum ama denemeni tercih ederim.

Bir de eğer olmazsa yüksekten daha yükseğe al yani gerçek zamandaya.

Merhaba çözebildiniz mi problemi ben de aynı şekilde bi anda 144 ten 108 e düşme sorunu yaşıyorum bende aksine alt tab yapınca düzeliyor. Artıp azalma yok 144 veya 108 sabit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…