Altın alım ve satımda nasıl başarılı olunur?

Kuyumcu açmadıgın taktirde altın alım satımından başarı mı istiyorsun? Yoko ono , nayn olmazke :D
Altını alırsın 1 sene hatta 5 sene falan o parayı unutursun sonra bir bozdurursun dünyalar seninn olur. Altının olayı budur. Bozdururkende ev araba vb şeyler alırken bozduruyorsun ve parayı hemen harcıyorsun yoksa yine zarar.
 
Tamamıyla anladım ben bu kadar bilmiyordum. Demek ki zengin olmanın yolu bu iş :)

YTD
Altınla zenginlik işi herkesin başaracagı bi iş degil bence. Çok agır sabır gerektiriyor. Peygamber sabrı olacak. Altın bir patlar ama belki 30 yıl sonra patlar. Mesela altının onsu 2020 yılında 2050 dolara fırlamış. 2023 yılında 1983 dolarda seyretmiş. Şimdi son 6 aydır fırladı 2300 dolar şuan onsu. Yani altına yatırım yapan birisi 2020 yılında 2000 dolardan aldıysa 3 senedir sabretmesi gerekiyordu hatta 3.5 sene. 2024 ocak ayında onsu 2050 dolar mı ne olmuş. Düşün yani 3 senedir paran aynı para :D. Tabi ülkemizde TL deger kaybettigi için en azından altın alarak insanlar parasını bir nebze enflasyonda koruyor o kadar.
 
Son düzenleme:
Oda denk gelecekte zor. Genele göre doğru belli. Tecrübe şaşmaz. İstisna o bence. O kağıt çok sakat iş en sağlamı altın zor ama sağlam.
 
Makas aralığına çok dikkat etmen gerekiyor sanal değil (mobil bankacılık aracılığı) fiziksel olarak eline almanı öneririm 4-5 sene öncesine kadar kısa vade bir miktar oluyordu artık günümüzde kısa vadede alayım satayım düşüncesine girersen batarsın uzun vade beklemen gerek örneğin bir ara 10 bin TL'ye aldığım 25 gramı satarak 25 bin TL kazanmıştım ama 2 yılı bulmuştu.
Benim görüşüm altın veya döviz günümüz türkiyesinde kar amaçlı değil paranı enflasyon karşısında öldürmemek ezdirmemek değerinde tutmak için yapılmalı mesela 10 bin TL'ye aldığım 25 gram altın sattığımda 25 bin TL etmişti ama o zaman 10 TL'ye alabileceklerimle sattığımda 25 TL'ye alabileceklerim aynı kaldı TL olarak bekletseydin param ezilip pul olacaktı ( konudan bayağı saptım özür dilerim)
Bu arada bu işi ciddi şekilde yapmayı düşünüyorsan darphane altın sertifikası nı araştırıp almanı öneririm aşırı derecede makas aralığını azaltıyor.
 
Altını kâr elde etmek için almak mantıklı bir tercih değil global piyasada dolar bazında sabit ilerlemesine rağmen dolar değer kaybetmeye devam ediyor. Yatırım için en iyi seçenek ev, arsa ve hisse senetleridir.
 

Geri
Yukarı