Alttan aldığım derslerin hepsini versem bile okul uzar mı?

cerendumanlii

Yoctopat
Katılım
29 Haziran 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Ben şimdi ikinci sınıfım fakat birinci sınıftan bir dersim var. Alttan ikinci sınıfın birinci dönemden beş dersim kaldı. İkinci dönemden de yedi dersim kaldı. Şu an ortalamam 1.19.
Şimdi ben seneye eğer bu alttan kalan derslerimin tümünü verirsem yine de okulum uzar mı?
 
Galiba güz döneminden dersleriniz kaldı. Aynı anda hem 1.sınıf kaldığınız dersleri ve 2.sınıf güz derslerini verebilirseniz kaldığınız ders olmayacağı için dönem uzamaz ama hepsini bir arada yürütemezsiniz. Derslerin çakısması, devamsızlık vs yüzüne. Yaz okulunda veriliyor diye biliyorum ama tam bilgim yok.
 
Tümüyle verirsen okulun uzamaz da seneye tüm dersleri alabilecek misin o sorun. Alttan dersleri mecbur alacaksın, o senenin derslerinden de AKTS yettiği kadar alacaksın. Şayet hepsini alır ve verebilirsen sıkıntı yok fakat alamazsan seneye hiçbir şeyin garantisi olmaz.
 
Belli bir ders kredi limiti var. Alttan alınan dersler bu limiti doldurursa, normal dönemden dersleri alamayacağınız veya eksik alacağınız için otomatik olarak uzar. Yaz okulu varsa orada alabildiğiniz kadar ders alıp vermeye çalışın. Çünkü tüm dersleri alabilseniz gibi o kadar fazla derse yetişmek daha çok zorlayıp, durumu daha da kötüleştirebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı