Altyapı desteklenmeyen hızın Modemde Maksimum Hız Olarak Gözükmesi

Stanch

Hectopat
Daha fazla  
Bugün evime superonline baglattım fakat aklımda bir kac soru takılı kaldı. Altyapımız malesef ADSL destekliyor :D Müşteri temsilcisini aradıgım zaman bana binanızın altyapısının yaklasık olarak 13MB oldugunu ve 16 alırsanız saglıklı bir kullanım saglayamıyacagınızı söyledi ben de sonradan yükseltebilme gibi bir imkanım oldugu için 8 MB paketle baslıyıp ardından eger o kaliteyi sagladıgım zaman alırım diye düşündüm fakat modemin verilerine baktıgım zaman alabilicegim maksimum degerin yaklasık 17MB olarak gördüm. Ne yapmam gerekiyor?

Eğer 13 mpbs hızın desteklediği bir adrese sistem üzerinden 16 mpbs vermeye çalıştığın zaman internetinde sürekli kopmalar olacaktır. Bende aynı konudan müzdaribim ordan biliyorum. Alt yapım 4 mpbs destekliyor. Bu Türk Telekom'un bana verdiği bilgi ve bu hızdan daha fazla hız alamazsınız diyor. Ben Türknet kullanıcısıyım. Hızımın 8 mpbs ye sabitlenmesini istedim. Şaşırılacak bir şekilde hızım 6.8 mpbs oldu. Halbuki 4 mpbs geçmesi imkansızdı. Ama bu seferde internetimde sürekli kopmalar meydana gelmeye başladı. Bunun sebebi ise her 2 mpbs lik hız artışında. 6 desibel düşme oluyor. Bu desibel oranının da 12 nin altına düşmemesi gerekiyor. Eğer düşerse kopmalar meydana geliyor. Bu sebeple hız 4 mpbs te tekrar sabitlendi. Bunu sistem otomatik yapıyor. Az internet olsun ama kopma olmasın diye. Bunun çözümü kabloların daha sağlıklı olması ve santral kutusunun VDSL desteklesidir.

Eğer 13 mpbs hızın desteklediği bir adrese sistem üzerinden 16 mpbs vermeye çalıştığın zaman internetinde sürekli kopmalar olacaktır. Bende aynı konudan müzdaribim ordan biliyorum. Alt yapım 4 mpbs destekliyor. Bu Türk Telekom'un bana verdiği bilgi ve bu hızdan daha fazla hız alamazsınız diyor. Ben Türknet kullanıcısıyım. Hızımın 8 mpbs ye sabitlenmesini istedim. Şaşırılacak bir şekilde hızım 6.8 mpbs oldu. Halbuki 4 mpbs geçmesi imkansızdı. Ama bu seferde internetimde sürekli kopmalar meydana gelmeye başladı. Bunun sebebi ise her 2 mpbs lik hız artışında. 6 desibel düşme oluyor. Bu desibel oranının da 12 nin altına düşmemesi gerekiyor. Eğer düşerse kopmalar meydana geliyor. Bu sebeple hız 4 mpbs te tekrar sabitlendi. Bunu sistem otomatik yapıyor. Az internet olsun ama kopma olmasın diye. Bunun çözümü kabloların daha sağlıklı olması ve santral kutusunun VDSL desteklemesidir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı