Altyapı FTTH fiber mi?

202094

Kilopat
Herkese iyi Sosyaller. Aşağıya fotograf bırakıyorum. Altyapım FTTH fiber mi?

İnternet test sonuçlarım:

Dosya Ekleri

• ftth mi.jpg
    ftth mi.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 457
  • ftth mi1.jpg
    ftth mi1.jpg
    77,8 KB · Görüntüleme: 289
Teşekkür ederim hocam. 100 mbps fiber Türk telekom kullanıyorum. Değerlerim iyi mi?
Değerlerin biraz daha iyi olması gerekiyor bence. Çünkü 100'lük paket kullananlar (ben de dahil) 100'ün biraz daha üzerinde hız alıyoruz. Mesela ben Türk Telekom'un FTTH altyapısı üzerinden Millenicom'un 100'lük paketini kullanıyorum. Genelde 112-113 civarı hız alıyorum. Kullandığım kablo routerın kutusundan çıkan CAT5e kablo. Sizin kablonuz CAT5 olabilir. Eğer güzel bir CAT6 alırsanız siz de 100'ün üzerine çıkabilirsiniz muhtemelen. Ayrıca telefondan 5GHz bandından bağlanıp test yaptığınızda kaç çıkıyor hız?

Upload neden 8 VDSL'lere bile 15 yaptılar. Turk Telekom Fiber kullanabileceğiniz en iyi fiber zaten ama daha uygun olması açısından Netspeed Üzerinden TT Fiber de kullanabilirsiniz hem de sansüre takılmazsınız.

Değerlerin biraz daha iyi olması gerekiyor bence. Çünkü 100'lük paket kullananlar (ben de dahil) 100'ün biraz daha üzerinde hız alıyoruz. Mesela ben Türk Telekom'un FTTH altyapısı üzerinden Millenicom'un 100'lük paketini kullanıyorum. Genelde 112-113 civarı hız alıyorum. Kullandığım kablo routerın kutusundan çıkan CAT5e kablo. Sizin kablonuz CAT5 olabilir. Eğer güzel bir CAT6 alırsanız siz de 100'ün üzerine çıkabilirsiniz muhtemelen. Ayrıca telefondan 5GHz bandından bağlanıp test yaptığınızda kaç çıkıyor hız?

Hocam modemden bilgisayar bağlandıgım kablo bu:
Bufferbloat testi yapın.

Hocam dogru mu bilmiyorum ama testi yaptım.

Upload neden 8 VDSL'lere bile 15 yaptılar.

Kullandıgım kablodan dolayı olabilir mi? Paylaştım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 86c2424b-01d2-4212-b54b-89f11bf63df7.jpg
    86c2424b-01d2-4212-b54b-89f11bf63df7.jpg
    142,8 KB · Görüntüleme: 235
  • buffer.png
    buffer.png
    243,8 KB · Görüntüleme: 243
Low latency Gaming kısmında niye ünlem vermiş anlamadım ama sonuçlar gayet iyi. Sorun gözükmüyor. Benim upload ederken ms 170 artıyor :D

Low latency Gaming kısmında niye ünlem vermiş anlamadım ama sonuçlar gayet iyi. Sorun gözükmüyor. Benim upload ederken ms 170 artıyor :D

Hocam yeni evimize taşınalı 2 gün oluyor. Benim için önemli olan Valorant TR sunucusunda düşük ping almaktı. Valorant Tr sunucusunda şu an 6 ping alıyorum. Bu beni epey mutlu etti. Başka test etmem gereken bir şey var mı sizce?

Hocam modemden bilgisayar bağlandıgım kablo bu:
Hocam kullandığınız kablo CAT5e kablo. Normal şartlarda 100'ün üzerini görebilmeniz lazım çünkü dediğim gibi ben de CAT5e kullanıyorum ve 112 civarı hız alıyorum. Bir CAT6 alıp tekrar hız testi yapmayı deneyebilirsiniz. Veya daha kolayı bir telefona 5 GHz bandında bağlanıp hız testi yapabilirsiniz. Eğer hâlâ 100'ü geçemiyorsa daha farklı bir problem var demektir. Aslında çok da büyük bir dert değil ama sadece dikkatimi çekti işte. Bu arada ping değeriniz çok güzel nazar değmesin. 🧿

Technopat Haberler

Geri
Yukarı