Altyapı maksimum hız sonuçları değişti

Mithranlia

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, internetimi değiştirmek için Millenicom'a başvuru yaptım, son aşamaya geldik aramalarını bekliyorum. Bundan 2 gün önce altyapı sorgulamasında 81 MB hız alacağım yazıyordu. Şu an tekrar yapınca 16 yazıyor. Bütün farkı dairelere baktım hepsinde 81 bende 16 yazıyor. Acaba bir sorun olabilir mi? Yoksa sadece görsel hata mı?

Görsel hata teyit edilmeden anlaşılmaz. Borçları kontrol edin netice yoksa sağlayıcı ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Şimdi şu şekilde olabiliyor bazen durum. Sizin yakın olduğunuz internet portları ADSL ve VDSL şeklinde olabiliyor. Örneğin şuan VDSL'de boşluk kalmadı ise ADSL olanı gösteriyor olabiliyormuş. TürkNet ile konuştuğumda bana böyle söylemişlerdi. Yani aslında son portu siz almış olabilirsiniz 😂 😊

Şimdi şu şekilde olabiliyor bazen durum. Sizin yakın olduğunuz internet portları ADSL ve VDSL şeklinde olabiliyor. Örneğin şu an VDSL'de boşluk kalmadı ise ADSL olanı gösteriyor olabiliyormuş. TurkNet ile konuştuğumda bana böyle söylemişlerdi. Yani aslında son portu siz almış olabilirsiniz 😂 😊

Yani portu kaybettim mi? Öyle şeyler okudum.

Yani portu kaybettim mi? Öyle şeyler okudum.
Yok hayır, siz 81 Mbps şeklinde başvuru yaptıysanız zaten ona göre başvurunuz alınmıştır. Son aşamaya kadar geldim dediniz. Ek olarak diğer dairelerde 81 sizde 16 yazdığını şuan fark ettim kusura bakmayın, büyük ihtimalle bir bugdan dolayı öyle. Size 81 Mbps hizmet vereceklerdir.

Sonucu merak edenler için yazıyorum 16 gözüküyor ama 60 MB'e yakın alıyorum, lakin hız söz verilenden 21 MB daha az anlamış değilim.

Modem hat değerlerinizi paylaşın ve modemin markasını bi' bakalım.

Hocam modemler çok pahalı olduğu için eski bir modem kullanıyorum. Markası airtes 5650v2, Wi-Fi performansı 10 MB falan veriyor, upload sorunsuz.
Hat değerleri bu.

1660164457029.png

Ethernet için 81 yerine 40-60 arası alıyorum, Wi-Fi için 81 yerine 10 alıyorum. Modemi mi değiştirmem gerekiyor?

Yeni modem alarak SNR ayarını değiştirebilirsiniz fakat hat ne kadar stabil olur bilmiyorum 81 almanız zor duruyor yine de çünkü 1 SNR = 3 Mbps diye biliyorum 21/3'ten 7 SNR kısmanız gerekiyor. Ben bir süre 0.3 SNR ile takıldım sorun olmadı fakat asansör gibi dış etkenler dolayısıyla stabil değildi. Benim önerim böyle devam etmeniz öbür türlü masraf ve Türk Telekom'un belirsizliğini göz önüne alırsak istediniz hızı alsanız bile daha sonra alamayabiliyorsunuz ve boşa masraf yapmış olursunuz. Tek çare fiber maalesef o da yeteri kadar hızlı bağlatılmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı