Altyapı türü nasıl öğrenilir?

Tttx

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, eski konularda gördüğüm kadarıyla Göknet'ten sorgulama yapılabiliyormuş ancak şu an sitede sorgulama yapılamıyor sanırım.
Türk Telekom'a baktığımda "Fibernet" yazıyor, 1000 Mbps alabiliyor muyuz?
Superonline'a baktığımda "DSL var" diyor.
Kablonet "100 Mbps FTTH" diyor.
Türknet "Fiber 100" diyor.
VDSL mi var, 100 alabiliyorum; yoksa fiber mi var, 1000 alabiliyorum?
Ona göre karar vereceğim ama kafam karıştı.

Türk telekom fiber var evinizde. Kablonet ve Türknet tt fiberinden maksimum 100 Mbps verebiliyor. FTTH ise Türk telekom 1000'e kadar verir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, eski konularda gördüğüm kadarıyla göknet'ten sorgulama yapılabiliyormuş ancak şu an sitede sorgulama yapılamıyor sanırım.
Türk Telekom'a baktığımda "fibernet" yazıyor, 1000 Mbps alabiliyor muyuz?
Superonline'a baktığımda "DSL var" diyor.
Kablonet "100 Mbps FTTH" diyor.
TurkNet "fiber 100" diyor.
VDSL mi var, 100 alabiliyorum; yoksa fiber mi var, 1000 alabiliyorum?
Ona göre karar vereceğim ama kafam karıştı.

Buradan sorguluyup ekran görüntüsü atar mısın?

Teşekkürler, FTTH veya fttx olduğunu nasıl teyit edebilirim? Fttx olunca pek fark etmiyor sanırım bakır'a döndüğü için.
Türk Telekom da kelime oyunlarını çok yapıyor mâlum her şeye fiber diyor.

Detaylı sorgulama deyince FTTB-ETH
100 Mbps dedi.
Ben bunu 1000 Mbps olarak kullanamaz mıyım? 100 ile sınırlandırılıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, FTTH veya FTTX olduğunu nasıl teyit edebilirim ? FTTX olunca pek fark etmiyor sanırım bakır'a döndüğü için.
Türk Telekom da kelime oyunlarını çok yapıyor mâlum her şeye Fiber diyor.
Evinizde internet bağlantısı var mı şuan? Dışardan eve ethernet kablosu geliyorsa fttx, fiber geliyorsa ftth.

Merhaba hocam, yaklaşık 1 ay önce dairemin içine gri/beyaz renkli ince bir kablo döşendi ve bunun fiber kablosu olduğunu söylediler. 3 hafta öncesinde yan sokağımızda kazı yapılarak fiber altyapı döşendi. Benim bulunduğum sokağa ise anladığım kadarıyla havadan kablo geçirerek apartmanımıza getirdiler. Bugüne kadar apartman girişimizde boşta kablo duruyordu ancak eve girerken üzerinde Türk Telekom yazılı gri metalik ofdk monte edildiğini ve kabloların içerisine bağlandığını gördüm. TürkNet üzerinden sorgulama yaptığımda 1000mbps fiber göremiyorum. Dediğiniz internet sitesinden yaptığım sorgu sonuçlarını ekliyorum. Sizce fiber internet gelmiş mi ? TurkNet'ten almaya devam edebilir miyim ?
Ekran görüntüsü 2025-09-11 020724.png

Merhaba hocam, yaklaşık 1 ay önce dairemin içine gri/beyaz renkli ince bir kablo döşendi ve bunun fiber kablosu olduğunu söylediler. 3 hafta öncesinde yan sokağımızda kazı yapılarak fiber altyapı döşendi. Benim bulunduğum sokağa ise anladığım kadarıyla havadan kablo geçirerek apartmanımıza getirdiler. Bugüne kadar apartman girişimizde boşta kablo duruyordu ancak eve girerken üzerinde Türk Telekom yazılı gri metalik ofdk monte edildiğini ve kabloların içerisine bağlandığını gördüm. TürkNet üzerinden sorgulama yaptığımda 1000mbps fiber göremiyorum. Dediğiniz internet sitesinden yaptığım sorgu sonuçlarını ekliyorum. Sizce fiber internet gelmiş mi ? TurkNet'ten almaya devam edebilir miyim ?Eki Görüntüle 2572248
Fiber gelmiş. Türknetten max 100 alırsın. 100+ hızlar için Türk telekoma geçmen lazım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı