Çözüldü Altyapı yok ve boş port yok uyarısı nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bskoc99

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlari.

Benim evim yeni yapıldı ve internet altyapısı gözükmüyordu. 3-4 gün önce evimin alt katındaki elektrik odasına fiber internet kablosu ve kutusu koyuldu. 3-4 gün önceye kadar altyapı yok uyarısı alırken. Şimdi boş port yok uyarısı alıyorum. Bunun sebebi nedir bir süre beklemem mi lazım? Yoksa port için dilekçe mi vermeliyim bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncellikle herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Türk Telekom binasına gidip internet başvurusu yapmam lazımmış. Fiberyatırım projesi kapsamıda Türk Telekom kendini koruyabilmek adına bunu yapıyormuş artık. Kendilerine taahhütlü bağlatıyolar sonra istersen ISS değiştirebiliyorsun. Artık altyapı gözüküyor bende ama Türk Telekom 200Mbps bağlatmış oldum bir sıkıntı yaşarsam değiştireceğim 2-3 güne kuruluma gelecekler. Herkese teşekkürler.
Türk Telekom'u arayıp port talebi isteyin. Bir süre bekleyebilirsiniz port müsaitliği için.

Port açılması gerekiyor, firmayla konuşunuz.

Fiberde port sorunu yaşamazsınız. Çünkü binaya gelen hat daire sayısına uygun şekilde bölünür. Her daireye en az 1 port düşer. Hatta eğer örneğin 20 daire varsa 32'lik kutu konulduğu ve fazladan portların bile olduğu durumlar oluyor.

Bir süre bekleyin, tanımlamalar vb. her şey bitince sorun düzelecektir diye düşünüyorum.

Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. Bende konunun böyle olabileceğini düşünüyorum ama bunu konuyu bilen birinden duymak istedim. Muhtemelen kutu 3-4 gün önce koyulduğu için tanımlamalar biraz sürebilir o süre sonunda açılcağını söylüyorsunuz anladığım kadarıyla. Bir arkadaşımda 2 hafta içinde düzelir demişti.

Net bir süre belirtmek doğru olmaz ama fazla uzun süreceğini sanmıyorum. 1-2 hafta içerisinde muhtemelen çözülür. Çevrede karşılaştığınız saha ekibi çalışanları olursa onlara da sorabilirsiniz.

Öncellikle herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Türk Telekom binasına gidip internet başvurusu yapmam lazımmış. Fiberyatırım projesi kapsamıda Türk Telekom kendini koruyabilmek adına bunu yapıyormuş artık. Kendilerine taahhütlü bağlatıyolar sonra istersen ISS değiştirebiliyorsun. Artık altyapı gözüküyor bende ama Türk Telekom 200Mbps bağlatmış oldum bir sıkıntı yaşarsam değiştireceğim 2-3 güne kuruluma gelecekler. Herkese teşekkürler.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…