Altyapısız binaya airfiber internet mi yoksa Super/Redbox mı?

Daha fazla  
Merhaba, ortalama 4 senelik bir binaya taşınıyoruz yani yeni bir bina ve altyapı yok. Bildiğim kadarıyla o sokakta olan genel bir sorun ama bina çok merkezi bir yerde. Evet, altyapı ve bu çok sinir bozucu. Üstelik merkezi yerde. Neyse, derslerim var ve konu anlatım videoları izlemem lazım. Airfiber internet mi önerirsiniz yoksa Superbox/Redbox gibi mobil internet mi önerirsiniz? Veyahut başka bildiğiniz alternatif var mı? Açıkçası kararsız kalmış durumdayız. Dilekçe felan yaz altyapı için diyeceksiniz biliyorum ben de yazacağım ama Allah bilir ne zaman getirirler. Onları beklersek yandık. Airfiber olursa 500 TL gibi ilk kurulum ücretini ödüyoruz.

İşte binanın tepesine anten, evimize kadar çekilen kablodur, modem vs. ondan sonra 50-60 TL gibi fiyatlarla sınırsız internet kullanabiliyoruz ama airfiber kullananlar genelde hızların yavaş olmasından ve yağmur gibi etkenlerden internetin etkilendiğinden şikayetçi. Bir de diyelim bir sorun oldu, muhattap bulabilmek kolay olmayacak muhtemelen.

Gelelim Superbox'a, 160 TL gibi bir fiyatı var aylık ve 100 GB kota veriyor. Açıkçası çok pahalı geldi ve 2 sene taahhüt yapmak lazım. 100 GB aslında oyun felan pek indirmezsem yeter herhalde ama 160 TL çok değil mi? Bir de yarın bir gün bilgisayar aldım diyelim, nasıl oyun indireceğim ben? Redbox var 100 TL gibi bir fiyatı var ama ondan da çok şikayet var. Çok kararsız kaldık yani. Taşınmamıza çok az kaldı ve ne yapsak bilemiyoruz. Bu iki alternatif dışında bildiğiniz bir yol var mı internet kullanmak için? Babam Superbox almayı düşünüyor, fikrimiz değişmezse öyle yapacağız gibi görünüyor.

Aynı durumdan 1 sene önce müzdariptim, altyapısız internet sunan finet diye bir firma buldum. 10 aydır kullanıyorum. En fazla 12 Mbps satıyorlar. Ama hızı veriyorlar onda bir sıkıntı yok. Sadece ayda ortalama 4-5 saat çalışma gibi bir sıkıntı oluyor bu. Ayrıca çok ucuz 6Mbps: 40TL. 10Mbps: 60TL. Finet yoksa ant Wi-Fi var, onu araştır. Superbox'a gelince, Superbox 3 baz istasyonundan destek alan bir hizmet. Bir şehrin merkezindeysen vaat ettiği hızı verecektir. Ama çok pahalı. Seçim senin.

En fazla 12 Mbps satıyorlar. Ama hızı veriyorlar onda bir sıkıntı yok. Sadece ayda ortalama 4-5 saat çalışma gibi bir sıkıntı oluyor bu. Ayrıca çok ucuz 6Mbps: 40TL. 10Mbps: 60TL. Finet yoksa ant Wi-Fi var onu araştır.
Aynen, babamla belediye başkanıyla konuşmaya gitmiştik ve bize söyledikleri hızı verdiklerini söylemişti yani verim %100 gibi bir şey oluyor ama bildiğim kadarıyla mesela download hızı 12 Mbps ama normalde o hız ''2 Mbps" bir şey oluyordu tam hatırlamıyorum. Yağmurdan felan etkilendiniz mi? Ya da ne bileyim sorun oldu mu? Olunca muhattap bulabildiniz mi?

4-5 saat çalışma gibi bir sıkıntıdan kasıt nedir hocam?

Finet ve ant Wi-Fi dediğiniz yine airfiber mi?

Bir de siz ne kadar kurulum ücreti ödediniz?

Aynen, babamla belediye başkanıyla konuşmaya gitmiştik ve bize söyledikleri hızı verdiklerini söylemişti yani verim %100 gibi bir şey oluyor ama bildiğim kadarıyla mesela download hızı 12 Mbps ama normalde o hız "2 Mbps" bir şey oluyordu tam hatırlamıyorum. Yağmurdan falan etkilendiniz mi? Ya da ne bileyim sorun oldu mu? Olunca muhatap bulabildiniz mi?

4-5 saat çalışma gibi bir sıkıntıdan kasıt nedir hocam?

Finet ve ant Wi-Fi dediğiniz yine airfiber mi?

10Mbps kullanıyorum, 1, 1 Mbps upload veriyorlar. Türk Telekom ile aynı veriyor yani(ADSL) bunun dışında finet airfibere benzer doğru. Fakat ilinde olmayabilir benim bildiğim 10 ilde hizmet veriyorlar. İlk başta 400TL modem ve verici parası peşin alırlar sonra "öde-aç" sistemiyle interneti verirler. Yani taahhüt falan yok. Fatura yok. Öde aç. Kontör mantığı. Ayda 4-5 saat derken haftada 1 saat falan gidiyor ayda 4-5 saat ortalama yapıyor gibisinden dedim.

10Mbps kullanıyorum, 1, 1 Mbps upload veriyorlar. Türk Telekom ile aynı veriyor yani(ADSL) bunun dışında finet airfibere benzer doğru. Fakat ilinde olmayabilir benim bildiğim 10 ilde hizmet veriyorlar. İlk başta 400TL modem ve verici parası peşin alırlar sonra "öde-aç" sistemiyle interneti verirler. Yani taahhüt falan yok. Fatura yok. Öde aç. Kontör mantığı. Ayda 4-5 saat derken haftada 1 saat falan gidiyor ayda 4-5 saat ortalama yapıyor gibisinden dedim.
Teşekkürler. Yağmur gibi sorularıma cevap vermemişsiniz hocam. Yağmur yağdığında felan internet kesiliyor mu? Bir de kusura bakmayın ama halen haftada 1 saat gidiyordan kastınızı anlayamadım. İnterneti açmak için mi 1 saat gidiyor?

Teşekkürler. Yağmur gibi sorularıma cevap vermemişsiniz hocam. Yağmur yağdığında falan internet kesiliyor mu? Bir de kusura bakmayın ama halen haftada 1 saat gidiyordan kastınızı anlayamadım. İnterneti açmak için mi 1 saat gidiyor?

Yağmurdan etkilenmesine şahit olmadım. Haftada 1 saat derken yani bir hafta 168 saat bunun 1 saati internette kopmalar oluyor bunu diyorum.

Yağmurdan etkilenmesine şahit olmadım. Haftada 1 saat derken yani bir hafta 168 saat bunun 1 saati internette kopmalar oluyor bunu diyorum.
Ping nasıl?
Son durum: Superbox istedim getircekler insAllah. Airfiber'e pek guvenemedim açıkçası. Redbox daha ucuz onu da alabilirdim ama çok şikayet var. Şimdi alırım hora geçmez onun için üç beş kuruş fazla olsun dedim Superbox aldım. Umarım hayırlı olur.

Son düzenleme:
Ping nasıl?
Son durum: Superbox istedim getircekler inşallah. Airfiber'e pek guvenemedim açıkçası. Redbox daha ucuz onu da alabilirdim ama çok şikayet var. Şimdi alırım hora geçmez onun için üç beş kuruş fazla olsun dedim Superbox aldım. Umarım hayırlı olur.

Memnun kaldınız mı?

AirFiber en mantıklısı. İlk başta ödenen cihaz ücreti yüksek gelebilir fakat uzun vadede ödediğiniz ücreti geri alırsınız. Superbox gibi sistemlerde; her ne kadar kurumsal firmayız deseler de sorunlarını çoğunlukla kendiniz çözmeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı