AM4 en iyi F/P işlemcisi nedir?

RaidenB

Centipat
Daha fazla  
Yakın zamanda işlemci değiştireceğim AM5 geçecek kadar bütçem yok, şu an Ryzen 5 5500 var ama yetmiyor. Ryzen 7 5700X almayı düşünüyorum bir de kule tipi fan alacağım sanırım. Ryzen 7 5700X'den iyi bir işlemci var mı AM4 kategorisinde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda işlemci değiştireceğim AM5 geçecek kadar bütçem yok, şu an Ryzen 5 5500 var ama yetmiyor. Ryzen 7 5700X almayı düşünüyorum bir de kule tipi fan alacağım sanırım. Ryzen 7 5700X'den iyi bir işlemci var mı AM4 kategorisinde?
F/P olarak yok. 2.el anca çıkarsa 3D işlemciler var ama çoğu AM5 işlemci fiyatında.

2. el ürünlere çok güvenemiyorum sıfır olarak da en güçlü bunu buldum 5700X, normalde 5800X bakmıştım ama 55k yazmışlar :D.
İşlemciler kolay kolay bozulmadıkları için en rahat alınan 2.el ürün oluyorlar. Pinleri yamuk değilse sorunsuzdur, minvali. 5700X ile 5800X arasında da pek oyun performansı yok zaten, çokta önemi yok. Doğrusu 5700X bile çok gereksiz pahalı olmuş.

İşlemciler kolay kolay bozulmadıkları için en rahat alınan 2.el ürün oluyorlar. Pinleri yamuk değilse sorunsuzdur, minvali. 5700X ile 5800X arasında da pek oyun performansı yok zaten, çok da önemi yok. Doğrusu 5700X bile çok gereksiz pahalı olmuş.

Yani AM5 geçmek istesem bile RAM'ler en az 8.000 geçen gün baktım o yüzden AM4 istiyorum bir tane Ryzen 7 5800x3D 13.999 TL fiyatı var ama o işlemciye de o kadar para az gibi geldi bir sıkıntısı vardır herhalde değil mi yoksa olması gereken o fiyat mı?

Yani AM5 geçmek istesem bile RAM'ler en az 8.000 geçen gün baktım o yüzden AM4 istiyorum bir tane Ryzen 7 5800x3D 13.999 TL fiyatı var ama o işlemciye de o kadar para az gibi geldi bir sıkıntısı vardır herhalde değil mi yoksa olması gereken o fiyat mı?
Haddinden fazla doğrusu. Sonuçta 2.el bir ürün ve AM5 geçmeseniz bile 7800X3D fiyatında.
Yüksek seviye GPU veya Valorant ağırlıklı değilseniz bence R5 5600 yada 5700X arasında bir seçim yapın, ileriki zamanda illaki fiyatlar düşer. Sonuçta RAM fiyatları ekonomi kaynaklı değil, firmalarınm Yapay Zeka yarışı kaynaklı.

eğer aynı ilanı gördüysek dolandırıcı o hocam. Ben de arıyorum piyasada çok bulunmuyor diye pahalıya satmaya calısıyorlar onu geçtim. AM5'e geç ozaman fiyat bu yazıyorlar :D Bunların her değerine küfür etsen ne olur ki kendine saygısızlık etmiş olursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı