Yapılan uygulama sizce nasıl olmuş?

Site hiç guven vermiyor. GitHub'dan yayinlarsaniz acik kaynak seklinde daha iyi olabillir.

Teşekkürler yorumun için hocam.

1765818819328.png

1765818837954.png

1765818858026.png

1765818873044.png

Viruslu demiyorum sadece kapali kaynak oldugundan dolayi iftira falan da atabilirler viruslu diye. O yuzden duzgun bir lisansla her turlu acik kaynak daha iyi.

Bu arada bende gelistiriciyim, benim yazilimimi incelemek ister misiniz? Reklam olmasin diye paylasmak icin izin istiyorum isterseniz atayim.

Viruslu demiyorum sadece kapali kaynak oldugundan dolayi iftira falan da atabilirler viruslu diye. O yuzden duzgun bir lisansla her turlu acik kaynak daha iyi.

Bu arada bende gelistiriciyim, benim yazilimimi incelemek ister misiniz? Reklam olmasin diye paylasmak icin izin istiyorum isterseniz atayim.

Dediğniizde haklısınız hocam lisans için herhangi bir bütçem yok malsef.

Öncelikle eline sağlık.

Şunları belirteyim:

1. string içerisine Türkçe karakter girebiliyorsun.
  2. Forms, WPF veya WinUI'a aktarmaya çalış.
  3. Management sınıfının (+ Win API) gücünü kullan:
Yakında Wincore'un makalesini de yapacağım. O, bir C# projesinde lazım olabilecek her şeyi sağlıyor.

Ekstra not olarak vereyim: C#'ı para harcamadan kapalı kaynak yapamazsın. Projenin .exe hâlini bulduğum gibi kaynak kodu bir sürü araç verebilir.

Öncelikle eline sağlık.

Şunları belirteyim:

1. String içerisine Türkçe karakter girebiliyorsun.
  2. Forms, WPF veya WinUI'a aktarmaya çalış.
  3. Management sınıfının (+ Win API) gücünü kullan:
Yakında Wincore'un makalesini de yapacağım. O, bir C# projesinde lazım olabilecek her şeyi sağlıyor.

Ekstra not olarak vereyim: C#'ı para harcamadan kapalı kaynak yapamazsın. Projenin .exe hâlini bulduğum gibi kaynak kodu bir sürü araç verebilir.

Lisanslar bedava.

Aal veya MİT gibi lisanslar fazla fazla var.

Önerilerizniz için ayrı ayrı teşekkür ederim hocalarım kaynak kodlarını sızdırmamak
İçin birkaç önlem almaya çalışacağım.

Arkadaşlar kaynak kodların sızmaması için değil, insanlara faydası olması adına github/gitlab gibi bilinen ve güvenilir sitelerde MIT lisans gibi lisansların altında yayınlamanı tavsiye etmişler. Uygulama zaten azıcık ucundan C# bilen birinin bir oturmada yazacağı bir uygulama olduğu için o şekilde paylaşman herkes için daha mantıklı olur. @Bayram Reis'in demek istediği de .exe dosyası elinde olan ve tersine mühendislik işlerinden anlayan insanların kolaylıkla kaynak kodu elde edebilecek olması. Kompleks bir uygulama olmadığından işi bilen insanlar için tersine mühendisliği de çerez. Söylenmek istenenler bunlar.

Benim şahsi yorumum; başlangış aşaması için güzel bir uygulama olmuş. Fakat konsol app olarak bile tutacaksan bir döngüde bu işi yapmanı öneririm. Yani sistem bilgisi istendiği zaman belli bir sürede bir kendini sürekli yenilese daha güzel olur. Atıyorum "ESC"ye basılınca da bir üst menüye döner.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı