5800X için karar kıldım. 7500TL bandında 2. elleri mevcut. Elimdeki R5 5600'ü satıp, ufak bir ekleme ile alabileceğim gibi duruyor.
Tek sorun, sıvı soğutma ihtiyacım olacak artık sanırım 5800X için.Oyun için iyiler zaten bir tek, onun dışında genel performansları zayıf. Bunu AM4 özelinde söylüyorum tabii ki, AM5 için olan 3D'ler çok gelişti.
Tek sorun, sıvı soğutma ihtiyacım olacak artık sanırım 5800X için.
Maalesef stok soğutucum var.
Teşekkürler.Sıvı soğutma bu işlemci için fazla bile kalır. Fiyat performans bir hava soğutma güzel olacaktır.
Konu başında dediğim gibi DDR5 bir sisteme geçmek gibi maliyetli bir yola girmek istemiyorum. DDR5 RAM'lerin fiyatlarına yakın zaman baktınız mı? Ki 5800X ,DDR5 olan 7500F e yakın sonuçlar veriyor. DDR5 bir sisteme geçmenin şuan için makul bir yanı yok.@NiroTma Hocam elindeki işlemciyi anakartı ve RAM'leri satıp ve ekran kartını da satarsan DDR5'e geçersin ve 5060 Ti alacağını söylemiştin bence 5800X gibi bir işlemciye 5000 TL bile fazla ama karar senindir farklı seviyelerden kastım da dediğim gibi parçaları sat ve sistemi yenile bence imkanın var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.