AM4 işlemci önerisi

5800X için karar kıldım. 7500TL bandında 2. elleri mevcut. Elimdeki R5 5600'ü satıp, ufak bir ekleme ile alabileceğim gibi duruyor.

5800X için karar kıldım. 7500TL bandında 2. elleri mevcut. Elimdeki R5 5600'ü satıp, ufak bir ekleme ile alabileceğim gibi duruyor.

Hayırlı olsun şimdiden. 5800X uzun bir süre götürür ve güzel upgrade olur.

@NiroTma Hocam elindeki işlemciyi anakartı ve RAM'leri satıp ve ekran kartını da satarsan DDR5'e geçersin ve 5060 Ti alacağını söylemiştin bence 5800X gibi bir işlemciye 5000 TL bile fazla ama karar senindir farklı seviyelerden kastım da dediğim gibi parçaları sat ve sistemi yenile bence imkanın var.

R5 5600 ve RTX 3060'ı satıp DDR5'e geçmesi için 5800X'e geçmekten çok daha fazla bütçe gerekiyor. Benim önerim herhangi bir yükseltme yapmayıp bu şekilde devam etmesi olur. 5600'den 5800X'e geçiş çoklu çekirdek performansını ciddi arttırır ama oyun performansında büyük bir artış olmaz. Yine de 5060 Ti'ı biraz daha iyi besleyeceğinden konu sahibinin kendi kararı.

@NiroTma Hocam elindeki işlemciyi anakartı ve RAM'leri satıp ve ekran kartını da satarsan DDR5'e geçersin ve 5060 Ti alacağını söylemiştin bence 5800X gibi bir işlemciye 5000 TL bile fazla ama karar senindir farklı seviyelerden kastım da dediğim gibi parçaları sat ve sistemi yenile bence imkanın var.
Konu başında dediğim gibi DDR5 bir sisteme geçmek gibi maliyetli bir yola girmek istemiyorum. DDR5 RAM'lerin fiyatlarına yakın zaman baktınız mı? Ki 5800X ,DDR5 olan 7500F e yakın sonuçlar veriyor. DDR5 bir sisteme geçmenin şuan için makul bir yanı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• urxs

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı