Aklımda anakartımı, RAM'imi ve işlemcimi değiştirmek var. Anakart TUF B450 Pro Gaming, RAM aynı duracak ama üstüne Trident Z Neo 2x8 18CL RAM koyacağım. Bir sıkıntı yaratır mı acaba bilemiyorum, bilgisi olan yazarsa sevinirim. İşlemci de ise daha karar veremedim, değiştirmem kesinlikle lazım, ilk değişmem gereken şeylerden biri hatta fakat 5600 mü alsam, 5700X veya 5800X mi alsam kararsızım. Bütçemi çok zorlamak da istemiyorum. İyi olur mu dediklerim?
Anakart: ASUS Prime B450M K II.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti.
RAM: XPG TUF 2x8GB 3200MHz.
PSU: Cooler Master 700W white.
AM5 geç diyenler olacak fakat hesaplayinca bendeki fazla kalan parcalarida satarsam yapmış olucagim masraf 9 10 bin oluyor. AM5 de düzgün istedim şekilde ve göz zevkine uyan bir şey yapmaya kalkarsam ise 18 filan tutuyor sanırım ve o kadar harcama yapmak istemiyorum. Onun içinde önereceğiniz parça varsa AM4 devam etmek saçma diyorsaniz AM5 önerilerinizi de bekliyorum.
İkinci elden alacağım sıfır degil.
Anakart: ASUS Prime B450M K II.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti.
RAM: XPG TUF 2x8GB 3200MHz.
PSU: Cooler Master 700W white.
AM5 geç diyenler olacak fakat hesaplayinca bendeki fazla kalan parcalarida satarsam yapmış olucagim masraf 9 10 bin oluyor. AM5 de düzgün istedim şekilde ve göz zevkine uyan bir şey yapmaya kalkarsam ise 18 filan tutuyor sanırım ve o kadar harcama yapmak istemiyorum. Onun içinde önereceğiniz parça varsa AM4 devam etmek saçma diyorsaniz AM5 önerilerinizi de bekliyorum.
İkinci elden alacağım sıfır degil.