Ama bize “AMD düzeldi” dediler?

Hayır yeni çıktı. Genel sürücü sorunu var. Tarayıcılarda ve Chromium tabanlı tüm uygulamalarda oluyor. Donanım hızlandırıcıyı kapatınca çözülüyor.

Mayıs'tan itibaren pikselleşme konularını bulabilirsin, NVIDIA olan hali var mı?

AMD'nin çözümü yok sanki :D
Eski sürüme geçince düzeliyor anca.

Açıkçası bende RX 580 modeli var en yeni driver ile çökme gibi sorunlar gitti ancak arkada ETS 2 açık, Brave'de dolaşırken ekranda artifact çıkıyor, sadece 1 saniye sürüyor ama ara sıra tekrar geliyor. İlk yaşandığında kalp krizi geçirecektim az daha.

Hayır yeni çıktı. Genel sürücü sorunu var. Tarayıcılarda ve Chromium tabanlı tüm uygulamalarda oluyor. Donanım hızlandırıcıyı kapatınca çözülüyor.

Chromium tabanlı Edge'de bir sıkıntı görmedim ve Firefox kullanıyorum, hiç sorun yok. İç içe geçme sorunu bende Discord'ta mevcut ve bir aydır böyle, driverdan mı yoksa Windows'tan mı? Belki her ikisi. 23H2 kullanıp kendi deneyimlerini paylaşan birisi burada olsa çok iyi olur.

AMD önerenlerin günlük rutin:
  1. Ekran kartı FPS karşılaştırma kanallarından video izle.
  2. Boş boş kanalların abartı incelemelerini izleyip gaza gel.
  3. Akakçe'den fiyat karşılaştır.
  4. Forumlara girip ''NVIDIA pahalı yauv AMD aynı fepeseyi veriyor'' deyip insanlara AMD öner.
  5. Soran olursa ''AMD'de bütün sorunlar düzeltildi kanzi'' de.
  6. Sorun yaşayan kullanıcı olursa 3 sene önce çıkmış sürücüyü yüklemesini öner ya da ben sorun yaşamıyorum deyip geçiştir.
  7. İstiklal Marşı.
  8. Kapanış.
Sizin yaşadığınız durumla alakalı patch Note kısmında bir şey göremedim. Cyberpunk çökmesine gelecek olursak NVIDIA'nın da benzer sorunu yaşadığını aylardır Cyberpunk'la alakalı çökme notları gördüğümü söyleyebilirim. Hatta 1 gün önce çıkan 577.00 sürücüsünde de Cyberpunk çökme sorunu yazıyor.

Konuyu baştan aşağıya okurken daha şimdi gördüm. Geçenlerde Recep Baltaş bir video yayınlamış ve sorunların üzerinden de geçmiş, ona bakabilirsiniz. Sizin dediğiniz yere gelirsek de öncelikle sadece patch notes kısmından gitmemek gerekiyor, buyrun:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm olarak verilen sürücüde ise Helldivers 2 gibi oyunlarda kart maksimum 30 FPS alabiliyor, geçen günlerde yeni sürücüye geri döndüm.

AMD harbiden sürücülerine önem verip daha hızlı bir politika izlese güzel bir marka. Daha 3-5 oyuna FSR 4 desteği geldi ama ne zamandır FSR 4 sözü geçiyor. Daha FSR 3.0 bile almayan oyunlar var ya?

Konuyu baştan aşağıya okurken daha şimdi gördüm. Geçenlerde Recep Baltaş bir video yayınlamış ve sorunların üzerinden de geçmiş, ona bakabilirsiniz. Sizin dediğiniz yere gelirsek de öncelikle sadece patch notes kısmından gitmemek gerekiyor, buyrun:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm olarak verilen sürücüde ise Helldivers 2 gibi oyunlarda kart maksimum 30 FPS alabiliyor, geçen günlerde yeni sürücüye geri döndüm.

AMD harbiden sürücülerine önem verip daha hızlı bir politika izlese güzel bir marka. Daha 3-5 oyuna FSR 4 desteği geldi ama ne zamandır FSR 4 sözü geçiyor. Daha FSR 3.0 bile almayan oyunlar var ya?

Bir süre sürücü çıkarmayıp bir sonraki sürümü tamamıyla adam akıllı şekilde yapabiliyor olmak ne kadar zor olabilir ki? En güncel sürümle hiç sorun yaşamıyorum şimdilik ama korkudan güncellemeleri kapattım.

Evet özellikle bu sorunu araştırınca zaten böyle bir şey olduğunu gördüm.

Unreal Engine 4 RT oyunlarında da 9000 serisi sorun yaşıyor.

Yeni sürücüyü deneyin.

Düzeltilen Sorunlar ve İyileştirmeler​

• Chrome'da 4K çözünürlüklü YouTube videoları oynatılırken takılma ve beklenenden daha düşük performans gözlemlenebilir.
  • Radeon™ Anti-Lag ve Instant Replay etkinken Monster Hunter Wilds oynarken aralıklı uygulama çökmesi veya sürücü zaman aşımı gözlemlenebilir.
  • Battlefield™ 2042 oynarken aralıklı uygulama çökmesi gözlemlenebilir.
  • Radeon™ RX 9000 serisi grafik ürünlerinde Dragon Age: The Veilguard oynarken aralıklı uygulama çökmesi gözlemlenebilir.
  • Call of Duty® oynarken takılmalar düzeldi: Warzone™ Sezon 03 ‘Verdansk’ haritasını bazı AMD Grafik Ürünlerinde oynarken yaşanan takılmalar düzeldi.
    NOT: Takılmalar 25.8.1 ile azaltılmıştır ve AMD tam bir çözüm için geliştiriciyle birlikte çalışmaktadır.
  • RX 5000 ve 6000 serisi grafik ürünlerinde Oculus Rift S kullanırken doku sorunları gözlemlenebilir.
Umarım düzeltilir. Bu arada sürücüyü güncelledikten sonra da düzelip düzelmediği hakkında bilgi verirseniz sorun yaşayan kullanıcılar içinde çözüm olabilir.

Son düzenleme:
Evet özellikle bu sorunu araştırınca zaten böyle bir şey olduğunu gördüm.

Unreal Engine 4 RT oyunlarında da 9000 serisi sorun yaşıyor.

Yeni sürücüyü deneyin.

Düzeltilen Sorunlar ve İyileştirmeler​

• Chrome'da 4K çözünürlüklü YouTube videoları oynatılırken takılma ve beklenenden daha düşük performans gözlemlenebilir.
  • Radeon™ Anti-Lag ve Instant Replay etkinken Monster Hunter Wilds oynarken aralıklı uygulama çökmesi veya sürücü zaman aşımı gözlemlenebilir.
  • Battlefield™ 2042 oynarken aralıklı uygulama çökmesi gözlemlenebilir.
  • Radeon™ RX 9000 serisi grafik ürünlerinde Dragon Age: The Veilguard oynarken aralıklı uygulama çökmesi gözlemlenebilir.
  • Call of Duty® oynarken takılmalar düzeldi: Warzone™ Sezon 03 ‘Verdansk’ haritasını bazı AMD Grafik Ürünlerinde oynarken yaşanan takılmalar düzeldi.
    NOT: Takılmalar 25.8.1 ile azaltılmıştır ve AMD tam bir çözüm için geliştiriciyle birlikte çalışmaktadır.
  • RX 5000 ve 6000 serisi grafik ürünlerinde Oculus Rift S kullanırken doku sorunları gözlemlenebilir.
Umarım düzeltilir. Bu arada sürücüyü güncelledikten sonra da düzelip düzelmediği hakkında bilgi verirseniz sorun yaşayan kullanıcılar içinde çözüm olabilir.

Umarım hocam. Şu sorunların üstüne bi düşseler AMD babadır bizim için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı