- Makaleler
- 10
9000 serisi bazı pürüzler dışında en iyisi. Forumlarda çıkan tartışma unteal Engine 4 oyunlara özel değil. Genel bir stutter sorunu var deniyor. Bununda çıkma sebebi yapılan paylaşımlar. Konuda açıkladım zaten. Zaten U4 oyunlarında olan stutter sorununu reddetmedim, kendim söyledim fark ettiyseniz. Genel olarak kartlar sorunlu, stutter, çökme vb sorunlar oluyor demek var bir de spesifik durumlarda sorunlar yaşanıyor demek var. İkisini karıştırmayalım. Burada direkt AMD kartlar genel olarak sorunlu algısı yapılıyor. Buna 9000 dahil.
Doğru hocam üstteki bir arkadaşla karıştırıp mesajı yanlış anladım kusura bakmayın.
Çok doğru söylüyor. Zaten sorun olduğunda yurt dışında bu sorunları belirtiyorlar. Amd sorunlu olursa intel gibi linçlenir. Keza nvidia’nın sürücü sorunları için gamers nexus 4 ay önce video çekti. Hatta videonun başında nvidia has become AMD yazıyor.
Mesela amd de şu an 9070xt serisinde unreal engine 4 tabanlı oyunlarda sorun yaşıyor. Sorunu saklayamazsın zaten. Konu sahibinin pembelik sorununu da araştırınca buldum ki, kaçarı yok. Yabancı kaynaklarda zaten sorun olduğu zaman paylaşıyorlar. Forumlardaki insanlar ise yabancı kaynaklara bakmak yerine bu tarz güvenilir olmayan kaynaklara bakıyorlar. Sonuç olarak tartışma çıkıyor. Verdikleri cevap ise sat kurtul, amd çöp tarzında.
Bu tarz videoları izleyip AMD linçleyebilirsiniz.
Bu arada Recep Baltaş videosunda ekran kayıt özelliğinde bir tuşu yıllardır eklemeyi unuttuklarından bahsetmişti, onun için o videodan örnek verdim. Yoksa Recep Baltaş’ı hiç sevmem…
Son zamanlarda yabancı kaynaklara bakıyorum ben de ve çözümünü verdikleri sürücü versiyonunda sorun çözüldü ama Helldivers 2 gibi oyunlarda 30 FPS alıyordum eski sürücü olduğu için.
En yeni 25.8.1 sürücüsündeyim ve pembeleşme sorunu devam ediyor. Özellikle bir sayfa içerisinde sabit bir ekranda scroll ile kaydırılabilen yazılarda pembe renkler çıkması problemini yaşıyorum.
Dün bir youtube yayınını izlerken chatteki tüm yazılar pembeydi. Ekran görüntüsünü buraya atmak için Windows + Alt + S’e bastım ve araya başka ekran girdiği için pembe şeyler gitti.
Son düzenleme: