Ama bize “AMD düzeldi” dediler?

9000 serisi bazı pürüzler dışında en iyisi. Forumlarda çıkan tartışma unteal Engine 4 oyunlara özel değil. Genel bir stutter sorunu var deniyor. Bununda çıkma sebebi yapılan paylaşımlar. Konuda açıkladım zaten. Zaten U4 oyunlarında olan stutter sorununu reddetmedim, kendim söyledim fark ettiyseniz. Genel olarak kartlar sorunlu, stutter, çökme vb sorunlar oluyor demek var bir de spesifik durumlarda sorunlar yaşanıyor demek var. İkisini karıştırmayalım. Burada direkt AMD kartlar genel olarak sorunlu algısı yapılıyor. Buna 9000 dahil.

Doğru hocam üstteki bir arkadaşla karıştırıp mesajı yanlış anladım kusura bakmayın.

Çok doğru söylüyor. Zaten sorun olduğunda yurt dışında bu sorunları belirtiyorlar. Amd sorunlu olursa intel gibi linçlenir. Keza nvidia’nın sürücü sorunları için gamers nexus 4 ay önce video çekti. Hatta videonun başında nvidia has become AMD yazıyor. 🤣

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela amd de şu an 9070xt serisinde unreal engine 4 tabanlı oyunlarda sorun yaşıyor. Sorunu saklayamazsın zaten. Konu sahibinin pembelik sorununu da araştırınca buldum ki, kaçarı yok. Yabancı kaynaklarda zaten sorun olduğu zaman paylaşıyorlar. Forumlardaki insanlar ise yabancı kaynaklara bakmak yerine bu tarz güvenilir olmayan kaynaklara bakıyorlar. Sonuç olarak tartışma çıkıyor. Verdikleri cevap ise sat kurtul, amd çöp tarzında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu tarz videoları izleyip AMD linçleyebilirsiniz. 🙂

Bu arada Recep Baltaş videosunda ekran kayıt özelliğinde bir tuşu yıllardır eklemeyi unuttuklarından bahsetmişti, onun için o videodan örnek verdim. Yoksa Recep Baltaş’ı hiç sevmem…
Son zamanlarda yabancı kaynaklara bakıyorum ben de ve çözümünü verdikleri sürücü versiyonunda sorun çözüldü ama Helldivers 2 gibi oyunlarda 30 FPS alıyordum eski sürücü olduğu için.

En yeni 25.8.1 sürücüsündeyim ve pembeleşme sorunu devam ediyor. Özellikle bir sayfa içerisinde sabit bir ekranda scroll ile kaydırılabilen yazılarda pembe renkler çıkması problemini yaşıyorum.
Dün bir youtube yayınını izlerken chatteki tüm yazılar pembeydi. Ekran görüntüsünü buraya atmak için Windows + Alt + S’e bastım ve araya başka ekran girdiği için pembe şeyler gitti.

Son düzenleme:
Bu tarz sorunlar çok can sıkıcı oluyor. Taş gibi kartı alıyorsun yük altında sorun yaşatmıyor ama basit ve etkili birkaç sorunla insanı deli ediyor. Umarım sonraki güncellemede sorun kalmaz. Yine de siz hangi marka daha sorunsuz diye kapışmaya devam edin. Baksanıza biri diyor '7000 serisiyle sorun yaşıyorum' başka biri ona karşılık olarak 'bende 500 serisi vardı hiç sorun yaşamadım' diyor. Şu iki seri arasında insan ırkı evrimsel süreçte ilerleme kaydetti. Nasıl hala bu ikisini karşılaştırabiliyorsunuz...

Neyse ben Voodoo 5 5500'üm ile memnunum gideyim de biraz Quake 3 oynayayım.

Doğru hocam üstteki bir arkadaşla karıştırıp mesajı yanlış anladım kusura bakmayın.

Bu arada Recep Baltaş videosunda ekran kayıt özelliğinde bir tuşu yıllardır eklemeyi unuttuklarından bahsetmişti, onun için o videodan örnek verdim. Yoksa Recep Baltaş’ı hiç sevmem…
Son zamanlarda yabancı kaynaklara bakıyorum ben de ve çözümünü verdikleri sürücü versiyonunda sorun çözüldü ama Helldivers 2 gibi oyunlarda 30 FPS alıyordum eski sürücü olduğu için.

En yeni 25.8.1 sürücüsündeyim ve pembeleşme sorunu devam ediyor. Özellikle bir sayfa içerisinde sabit bir ekranda scroll ile kaydırılabilen yazılarda pembe renkler çıkması problemini yaşıyorum.
Dün bir youtube yayınını izlerken chatteki tüm yazılar pembeydi. Ekran görüntüsünü buraya atmak için Windows + Alt + S’e bastım ve araya başka ekran girdiği için pembe şeyler gitti.
Yeni sürücüyü beklemek gerekiyor. Umarım AMD bu tarz sorunları çözer. Genel olarak amd de videolar da takılma, bozulma vs olabiliyor. Bende zamanında 6600xt ile youtube videolarında takılma sorunu yaşamıştım. Yeni sürücülerde düzeltmişlerdi. Anlaşılan bu ve buna benzer sorunlar hala olabiliyor.

Bu tarz sorunlar çok can sıkıcı oluyor. Taş gibi kartı alıyorsun yük altında sorun yaşatmıyor ama basit ve etkili birkaç sorunla insanı deli ediyor. Umarım sonraki güncellemede sorun kalmaz. Yine de siz hangi marka daha sorunsuz diye kapışmaya devam edin. Baksanıza biri diyor '6000 serisiyle sorun yaşıyorum' başka biri ona karşılık olarak 'bende 500 serisi vardı hiç sorun yaşamadım' diyor. Şu iki seri arasında insan ırkı evrimsel süreçte ilerleme kaydetti. Nasıl hala bu ikisini karşılaştırabiliyorsunuz...

Neyse ben Voodoo 5 5500'üm ile memnunum gideyim de biraz Quake 3 oynayayım.

Sizin kafa rahat hocam iyi eğlenceler :D

Yeni sürücüyü beklemek gerekiyor. Umarım AMD bu tarz sorunları çözer. Genel olarak amd de videolar da takılma, bozulma vs olabiliyor. Bende zamanında 6600xt ile youtube videolarında takılma sorunu yaşamıştım. Yeni sürücülerde düzeltmişlerdi. Anlaşılan bu ve buna benzer sorunlar hala olabiliyor.

Biri Pro sürümlerini önermişti AMD için. Deneyeceğim ama çok üşeniyorum ya :D 3 gündür 6 saat aralıksız Zenless Zone oynadıktan sonra istediğim karakter çıkmayınca moralim bozuldu, en küçük yazılım sorununa bile katlanamıyorum artık.

Böyle şeyler de hep beni buluyor… 14 Pro Max kullanıyorum ama şebeke problemlerinden müzdaribim. Sürekli internet kendi kendine kapanıyor veya çok yavaş çalışıyor.

Çok bıktım artık bu kadar şeyin başıma gelmesinden de yapacak hiçbir şeyim de yok.

Sizin kafa rahat hocam iyi eğlenceler :D

Biri Pro sürümlerini önermişti AMD için. Deneyeceğim ama çok üşeniyorum ya :D 3 gündür 6 saat aralıksız zenless zone oynadıktan sonra istediğim karakter çıkmayınca moralim bozuldu, en küçük yazılım sorununa bile katlanamıyorum artık.

Böyle şeyler de hep beni buluyor… 14 Pro Max kullanıyorum ama şebeke problemlerinden müzdaribim. Sürekli internet kendi kendine kapanıyor veya çok yavaş çalışıyor.

Çok bıktım artık bu kadar şeyin başıma gelmesinden de yapacak hiçbir şeyim de yok.

Nebi anakart sürücüsünü kurmayı unutan varsa denesin diyor. Ben zaten hep kuruyorum ama unuttuysanız sizde kurun. Bir de Revo Uninstaller önermiş. Hiç uğraşmadım ama bir ihtimal faydalı olabilir.

Nebi anakart sürücüsünü kurmayı unutan varsa denesin diyor. Ben zaten hep kuruyorum ama unuttuysanız sizde kurun. Bir de Revo Uninstaller önermiş. Hiç uğraşmadım ama bir ihtimal faydalı olabilir.

Anakart sürücüsünü ben hiç kurmadım ama Sinerji bilgisayarın son sürüme güncellediğini düşünüyorum. Yine de bir deneyeyim hocam sağ olun.

@328914, genellikle son sürüm yapmıyorlar hocam. Kontrol edin bence.

Anakart sürücüsünü ben hiç kurmadım ama Sinerji bilgisayarın son sürüme güncellediğini düşünüyorum. Yine de bir deneyeyim hocam sağ olun.
Biosu da kontrol edin. Bios’un güncel olması da önemli.

Mavi forumdaki şu rehber işinize yarayabilir.

Rehber: AMD sistemler için kapsamlı performans ayarları ve oyun optimizasyonu nasıl yapılır?

Ayrıca söylemeyi unuttum. Gamers nexus olası çakışmaları önlemek için DDU ile temiz kurulum yapmadan önce internetin kesilmesini öneriyor.

Dakika 21:03

@328914

Son düzenleme:
Biosu da kontrol edin. Bios’un güncel olması da önemli.

Mavi forumdaki şu rehber işinize yarayabilir.

Rehber: AMD sistemler için kapsamlı performans ayarları ve oyun optimizasyonu nasıl yapılır?

Ayrıca söylemeyi unuttum. Gamers nexus olası çakışmaları önlemek için DDU ile temiz kurulum yapmadan önce internetin kesilmesini öneriyor.

Dakika 21:03

@328914

Garipmiş, neyi düzeltiyor ki acaba?

Garipmiş, neyi düzeltiyor ki acaba?
Windows 11 kullanıyorsanız DDU kullanırken internet bağlantısını kesin arkadan ethernet kablosunu çıkarın öyle bir deneyin. Evet DDU güvenli mod da internet bağlantısı ağ desteği çalıştırılmamışsa temiz bir şekilde kaldırıyor, sistem restart sonrası sürücüyü kurarken internet bağlantısı açıksa bir kopyasını Windows 11 kuruyor bunu şu yoldan C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository kontrol edebilirsiniz. Burda şu isimli dosya nv_dispi.inf_amd64 tekse sorun yok temiz bir şekilde kurulmuş ama nv_dispig.inf_amd64 diye başka bir dosya varsa Windows 11'in sorunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı