Amazon Alışverişlerine %18 KDV Geliyor

Bence yurtdışı alışveriş sitelerinin hepsine vergi uygulanmalı. Oradan gelen ürünlerden devletimize ne katkı var ? Eşek ile sınırdan geçirilen telefonlardan ve sigaralardan bir farkı yok yani.Telefon,tablet gibi cihazlara uygulanmasında sorun yok fakat bileşenlere uygulanması hoş olmaz.

Aliexpress üzerinden binlerce liralık ürün satın aldım sanırım bu saatten sonra kazık "atmayan" yerli sermayeden satın alacağım.
Vatandaş cebinden çıkan paraya bakar, vergi felan da umrunda olmaz. Zaten yeterince vergi alınmıyor mu? Yeterince kazık yemiyor muyuz? Sanki alıp da Amazondan vergi alıyor, Amazon vergi oranında fiyatlara zam yapıyor olan yine bize oluyor.

Vatandaş cebinden çıkan paraya bakar, vergi felan da umrunda olmaz. Zaten yeterince vergi alınmıyor mu? Yeterince kazık yemiyor muyuz? Sanki alıp da Amazondan vergi alıyor, Amazon vergi oranında fiyatlara zam yapıyor olan yine bize oluyor.
Ayrıca, vergi sadece vatandaşın cebine olumlu yansıdığı zaman vatandaşın umrunda olur. Bizim devlette Alman devleti gibi sosyal yardım verse ben de alınsın derdim ama aldıkları vergiler hiçbir halta yaramıyor.

%20 Gümrük vergisi az gelmiş anlaşılan. Ayrıca KDV bu ülke sınırları içerisinde, bu devletin hizmetlerinden, korunma, güvenlik, gibi hizmetlerden yararlananarak iş yapanlardan alınan vergi çeşididir. Amazon hangi devlet sınırları içerisinde yapıyor. Bizden mi hizmet alıyor, yooo. O zaman gümrük vergisini kaldırın bu devlet içerisinde yapılıyorsa, o da olmaz. Para, para, para. Oldu olacak kimse ses çıkarmazken ben olsam, %110 ÖTV getiririm, tam olsun.

Yav kardeşim vergiye ne gerek var. Maaşımın yarısını al üstüne arabamın mazotundan al. Evde ekmek var onu vereyim. Dolapta pastırma olacak arasına koyayım. Ev sahibi ile anlaşırım salonda sen yat. Kirayı da ben vericem söz. Sen bana köprü yap yeter. Arabaya koyacak mazot yok ama sen yine yap. Hobi olarak yap.

İnsanlar kör yapacak bir şey yok. Köprü yapıldı kimse geçmeyince, "köprü yaptık geçmediniz diğer 2 köprüye zam" gibi bir olay oldu. Vatandaş zaten taşıt vergisini veriyor, evde dursun diye vermiyor. Ayrıca yoldan niye para alıyorlar gerçekten anlamış değilim. Arabaya vergi vereceğiz bir de üzerinde gideceği yola.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı