Amazon.com teslimat seçeneklerine göre gümrük ücreti artabilir mi?

devilbaby

Decapat
Katılım
12 Nisan 2021
Mesajlar
224
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben amazon.com'dan bir ürün almak istiyorum ürün 26 dolar üzerine kargo ve gümrükle 50 dolar oluyor. Benim için şu anlık sorun yok ürünü almak istediğimde 2 tane teslimat seçeneği var biri Amazon global standart diğeri Amazon global priority shipping diye arada gelme zamanı olarak 15 gün var. Ben beklerim ama tam ürünü alacak iken bir yazı gördüm tam anlamadım.

Yazının Türkçe hali (Google çeviri): Siparişinizi vermeden önce gönderinizi takip edebilir ve geçerli ithalat ücretlerini görüntüleyebilirsiniz. Not: “standart uluslararası gönderi – takip yok” seçeneğini seçerseniz, gönderinizi takip edemezsiniz ve teslimattan önce ithalat ücretleri alınabilir.

Yazının İngilizce hali: You can track your shipment and view any applicable import fees deposit before placing your order. Note: If you select “standard ınternational shipping – no tracking” you cannot track your shipment and may be charged import fees ahead of delivery.

Benim anlamadığım kısım ben eğer Amazon global standart teslimatı seçersem kargo kapıma geldiğinde benden fazladan gümrük ücreti isteyebilir mi ve eğer Amazon global priortiy shipping seçersem benden fazladan gümrüt ücreti isteme durumu olmuyor mu?
 
Kesse de kesmese de genelde kendi ödüyor amazon. Şayet sen ödersen makbuzunu al amazona bildir geri yatırıyorlar. Ürünle ilgili detay verir misin ? Önemli olan bu.
 
Ürün king KW65 diye bir bileme taşı hesaplarken 7 dolar gümrüt ücreti istiyor zaten benim merak ettiğim kapıda isterler mi ayrıca.
 
İkisi ile de alışveriş yaptım. Herhangi bir ekstra vergi istenmedi kapımda. Priority çok daha hızlı sadece, ne kadar da geldiğini hatırlamıyorum ama perşembe sipariş verip pazartesi mi ne teslim almıştım sanırsam. Çok hızlı gelmişti. Orada yazan vergi ücreti maximumdur, siparişi aldıktan sonra geri vergi iadesi bile almışlığım var hatta ama hiç fazla ödemedim.
 
Dostum amazon alışverişinde ödediğin parada gümrük vergiside dahil. Gümrük parasını senin adına Türkiye gümrüğünde ödemek için senden alıyor ( Dut&Vat). Hiçbir ek ücret ödemeyeceksin onlar senin adına ödeyecekler. Şayet ödersen ( bazen yüksek tutarlı ürünlerde olabiliyor ) makbuzunu amazona atarsın onlar sana geri öderler , sorun yok merak etme ödemeyeceksin.
 
Sipariş aşamasında ödüyorsanız kapıda gümrük ücreti alınmaz. Aylar sonra vergi iadesi bile yapabiliyor amazon. 420 liralık ürün almıştım, talepte bulunmadım ama 6 ay sonra kartıma 60 lira iade yapmıştı amazon.
 

Geri
Yukarı