Amazon.com.tr Alışveriş Deneyimi

Merhabalar. amazon.com.tr'den aldığım ürünle ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. 09/10/2018 tarihinde saat yaklaşık 11 civarıydı sanırım ürünü sipariş verdim. 10/10/2018 tarihinde kargoya verileceği yazıyordu. Ayın 10'unda kargoya verilmesini bekledim saat 5'e kadar bekledim fakat herhangi bir kargoya verildiğine dair ne sms ne de bilgilendirme almıştım. Bunun üzerine amazon.com.tr'nin müşteri hizmetlerini aradım. Ürünümün saat 12'de kargoya verildiği sistemin biraz ağır işlediğini ve herhangi bir kaygı duymam gerektiğini ilettiler. Bir sorun duyarsam tekrar aramam gerektiğini ilettiler. Yaklaşık 30 dakika içerisinde sisteme bilgisi girmiş ve kargo takip numaramı belirtmişlerdi. Tahmini teslim tarihi ise 17/10/2018 idi. Bu kadar hızlı gelebileceğini tahmin etmezdim ürün yaklaşık 2 gün içerisinde elime ulaştı. Kargolama açısından kutuyu görünce iyi bir iş çıkardıklarını ve kargo bantlarını dahil zor açtım. İplikli kargo bantları kullanmışlardı. Ama kutuyu açtıktan sonra hevesim kursağımda kaldı. Havalı bir poşete dahi sarmayıp kutuyu doldurmak için kağıt koymuşlardı. Amazon gibi bir firmaya bunu yakıştıramadım. Ürün şuan elimde takıp çalıştırmadım. Testlerini gerçekleştirmedim. Testlerini gerçekleştirdikten sonra sizlerle paylaşacağım. İyi forumlar.

Dosya Ekleri

• amazon kutu.jpg
    amazon kutu.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 344
  • iplikli kargo bantları.jpg
    iplikli kargo bantları.jpg
    29,3 KB · Görüntüleme: 342
  • kutu içeriği.jpg
    kutu içeriği.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 374
  • ürün kutu içeriği.jpg
    ürün kutu içeriği.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 391
Aynen zaten ürün kendi kutusu içinde sağlam duruyor, maksat ürün kutusuna hasar gelmemesi.

Çok yerden alışveriş yapıyorum, genelde paketleme güzel oluyor. Bu konuda İnventus'a bir parantez açabilirim, her konuda diğer firmaların bir tık üzerindeler bence.

Hespiburada, Aras Kargo ile çalışmayı bırakıp, kendi getirmeye başlayınca iyi oldu. Ertesi gün ve güzel bir paketleme ile geliyor artık kargolar.

Baloncuklu poşetler ve havalı poşetler hoşumuza gitse de bu tarz çok da hasar almayacak ürünlerde geri dönüşümü daha kolay ve daha az maliyetli paketlemelerin olması daha iyi bence.

Kutuyu doldurmak için kağıt koymaları normal kargo esnasında ürün içinde hasar görmesin diye.
Aynen zaten ürün kendi kutusu içinde sağlam duruyor, maksat ürün kutusuna hasar gelmemesi.
Aynı şekilde bende alışveriş yaptım kağıt koymaları gayet güzeldi. Siz sanırım Hepsiburada'dan hiç alışveriş yapmadınız.
Tabi ki kağıt koymaları güzel fakat benim demek istediğim bu tarz teknolojik ürünleri havalı bir poşete te sarmaları.

Tabi ki kağıt koymaları güzel fakat benim demek istediğim bu tarz teknolojik ürünleri havalı bir poşete te sarmaları.
Valla hocam Hepsiburada'dan MSI GTX 1050 aldım ekran kartının kutusundan 5 kat büyük kutuyla geldi içinde langır lungur bir tane köpük yoktu. Ondan sonra bu benim hoşuma gitti valla. Az daha dolar kuru sebebiyle Türkiye pazarına girmekten vazgeçeceklerdi yine iyi bu hizmet bana göre.

SSD'den bahsediyoruz burada eğer HDD olsa idi sitem etmekte haklıydınız. SSD'ler sallanmaya, sarsıntıya ve bu gibi şeylere dayanıklıdır. Ayrıca eminim ki kağıt daha iyi korur. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim Yukko'dan SSD aldığımda havalı poşette göndermişlerdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı