Amazon.com.tr iade almıyor

iskoc

Centipat
Daha fazla  
Sizlerden ufak bir ricam olacak ve bir konudan bahsetmek istiyorum.
2 hafta kadar önce Amazon.com.tr satıcısından Samsung Galaxy Tab S9 FE Plus tablet satın aldım. Tabletin ekranı kusurlu geldi. Fotoğrafı da ekleyeceğim. Hemen bir gün sonra değişim talep ettim ve tableti kargoya teslim ettim. Amazon ile görüşme gerçekleştirdim ve değişimin işleme alınmasının 14 gün kadar sürebileceğini söylediler. Ben de o kadar vaktimin olmadığını, tabletin acil lazım olduğunu belirttim. Alternatif olarak kendim şöyle bir çözüm yolu sundum müşteri temsilcisi ile konuşurken, o zaman değişimi beklemeyelim iade olarak değiştirelim süreci, ben yeniden sipariş vereyim siz işlemleri tamamlayıp bana iade ucretini gönderirseniz olur mu dedim olur dediler. Bu şekilde ilerledim sonrasında. Yeni ürün siparişini verdim ürün teslim edildi bu sefer bir hata sıkıntı yok ürün düzgün çalışıyor.
Ara ara durum guncellemesi için amazona sordum 14 gün beklemem gerektiği söylendi. Beklerim tamam dedim. Çünkü aklımda Amazona güvenim tam hiç yarı yolda kalacagim aklımın ucundan geçmiyor.
Daha sonrasında mail aldım Amazon'dan. Kullanıcı hatası deyip iade yapmayacaklarını söylediler. Akşam açtığım tableti ertesi gün iade ettim. Kullanmadım yani. Ben her türlü yasal hakkımı kullanacagim. Turkiye Cumhuriyeti sınırlarında bizim kanunlarimiza uymak zorundalar. Ülkemizde ürün satıp kanunlarının yanından dolanmaya çalışmaları hiç hoş değil.
Bu tarz durumların kamuoyuna

inbound3024497315102855299.jpg

inbound2854922090566543090.jpg

Duyurulması gerektiğini düşünüyorum.
Konu ile alakalı Technopat ekibi olarak içerik üretmek isterseniz daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa benimle iletişime geçebilirsiniz.
Teşekkürler.

İlginç bir durum banada hatalı PS5 geldi 15 gün sonra iadeye yolladım. ( Değişim bekledim bende kabul etmediler) Ürünü açarken video çekmiştim ama umarım gerek kalmaz ve iade alırlar amazon normalde böyle durumları telafi eder.

Kullanıcı hatası kısmı çok garipmiş. Ben bunu nasıl kullanıcı hatasıyla yapayım.

Öte yandan, rules are rules. Geri iade edersen bir şeyi iade sürecinde de paranın yatması 1 aya yakın sürebilir, değişim onayında da. Çünkü gidecek, kontrol edecekler vs. İlk defa amazondan bu kadar garip bir sorun yaşayanı gördüm.

Türkiyede garanti sistemi ve servis işi tamamen çöktü. Garantili ürün almanın neredeyse hiçbir anlamı kalmadı. Ürünleri sağlam üretmiyorlar, bir de üstüne en dandik ürettikleri ürünleri Türkiyeye gönderiyorlar. Haliyle değişim, onarım olacak çok ürün oluyor istedikleri kar markajını elde edemeyeceklerinden pisliğe yatıyorlar. Apple ürün kullanmam ve almayı da düşünmüyorum fakat yine aynı şeyi söylüyorum böyle saçma bir garanti sürecini appleda yaşamak daha zor.

Öte yandan ben de 14 gün sonra akıllı saat iade etmiştim, kabul etmişlerdi 1 aya yakın sürede para da geri yatmıştı taksitleriyle. Enteresan.

Editörlerden özür diliyorum konuyu yanlış yere açmışım. Ancak ilgili konu bölümünü bulamadım ve arama kısmı çubuğu da çalışmadı.
Arkadaşlar ben yasal hakkımı arayacağım. Başvurularımi yaptım bile. Hakem heyeti olumsuz sonuç dahi verse mahkemeye gideceğim bu işin peşini bırakmayacağım. Ancak gerçekten akşam kutuyu açıp ekranı gördükten sonra ertesi gün iade ettiğim ürünü nasıl uygun kullanmamış olabilirim ? Aynı duruma bir Avrupa ülkesinde ya da U.S de yapabiliyorlar mi acaba. Ne davalar yerler. Daha önce benzer bir durum için, isim vermenin yanlış olduğunu düşünmüyorum yanlışsa kusuruma bakmayın, mesut çevik in Xbox kolu aldıktan sonra basına gelen garantiye dahil değil gibisinden bi durumu olmuştu. Ve Mesut bey durumu iceriklestirdikten sonra firma geri adım atmıştı bu sekilfe anımsıyorum. Ancak herkesin o şekilde bı kitle hitap gücü olmayabilir gerek de yok işimiz o değil. Sektörü takip eden ilgili birisiyim yaklaşık 15 yıldır. Tüm editörleri teknoloji yazarlarını ismen tanıyorum. Ancak ismen bu kadar, onlar beni tanımaz yani. Ben bu durumun bütün editörler-teknoloji yazarları tarafından haber edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herhangi bir teknoloji editorunden - yazarından bilgi talebi gelirse detay ve destek vermeye hazırım. Burada Türkiye'nin en büyük forumlarından birindeyiz ancak birbirimiz ile yaptığımız bu konuşmaların veya birbirimize hak verişlerin bir faydası olmayacak. Geniş çaplı bu durumlarin duyurulması gerektiğini düşünüyorum. Aranızda belki bu sektördeki öncü bilinen kişilere yakınlığı olanlar vardır. Durumu haberlestirmek/iceriklestirmek isteyenler olursa seve seve yardımcı olurum. Benim gibi kim bilir niceleri var bu şekilde. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymak zorunda olduklarını, sadece uğraşan kişiye parasını veririz ugrasmayanın parasina çökeriz mantığı artık aldi basini gitti. Kaldı ki şu an tablete verdiğim 16bin TL davaların olumlu sonuclandigi tarihte maalesef ki aynı degerde olmayacak. Ya da ürün eskimiş olacak vs. Güçlü bir tepki gelmedikce kamuoyundan bu böyle devam eder biz hep mağdur oluruz. Lütfen bu durum haberlestirilsin gerek benim olayım üzerinden gerekse başkalarının olayları üzerinden tek tek ya da kolaj şeklinde. Teşekkürler şimdiden zamanını ayırıp cevap yazan herkese teşekkürler.

Editörlerden özür diliyorum konuyu yanlış yere açmışım. Ancak ilgili konu bölümünü bulamadım ve arama kısmı çubuğu da çalışmadı.
Arkadaşlar ben yasal hakkımı arayacağım. Başvurularımi yaptım bile. Hakem heyeti olumsuz sonuç dahi verse mahkemeye gideceğim bu işin peşini bırakmayacağım. Ancak gerçekten akşam kutuyu açıp ekranı gördükten sonra ertesi gün iade ettiğim ürünü nasıl uygun kullanmamış olabilirim ? Aynı duruma bir Avrupa ülkesinde ya da U.S de yapabiliyorlar mi acaba. Ne davalar yerler. Daha önce benzer bir durum için, isim vermenin yanlış olduğunu düşünmüyorum yanlışsa kusuruma bakmayın, mesut çevik in Xbox kolu aldıktan sonra basına gelen garantiye dahil değil gibisinden bi durumu olmuştu. Ve Mesut bey durumu iceriklestirdikten sonra firma geri adım atmıştı bu sekilfe anımsıyorum. Ancak herkesin o şekilde bı kitle hitap gücü olmayabilir gerek de yok işimiz o değil. Sektörü takip eden ilgili birisiyim yaklaşık 15 yıldır. Tüm editörleri teknoloji yazarlarını ismen tanıyorum. Ancak ismen bu kadar, onlar beni tanımaz yani. Ben bu durumun bütün editörler-teknoloji yazarları tarafından haber edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herhangi bir teknoloji editorunden - yazarından bilgi talebi gelirse detay ve destek vermeye hazırım. Burada Türkiye'nin en büyük forumlarından birindeyiz ancak birbirimiz ile yaptığımız bu konuşmaların veya birbirimize hak verişlerin bir faydası olmayacak. Geniş çaplı bu durumlarin duyurulması gerektiğini düşünüyorum. Aranızda belki bu sektördeki öncü bilinen kişilere yakınlığı olanlar vardır. Durumu haberlestirmek/iceriklestirmek isteyenler olursa seve seve yardımcı olurum. Benim gibi kim bilir niceleri var bu şekilde. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymak zorunda olduklarını, sadece uğraşan kişiye parasını veririz ugrasmayanın parasina çökeriz mantığı artık aldi basini gitti. Kaldı ki şu an tablete verdiğim 16bin TL davaların olumlu sonuclandigi tarihte maalesef ki aynı degerde olmayacak. Ya da ürün eskimiş olacak vs. Güçlü bir tepki gelmedikce kamuoyundan bu böyle devam eder biz hep mağdur oluruz. Lütfen bu durum haberlestirilsin gerek benim olayım üzerinden gerekse başkalarının olayları üzerinden tek tek ya da kolaj şeklinde. Teşekkürler şimdiden zamanını ayırıp cevap yazan herkese teşekkürler.
Hocam Amazon'u arayıp durumu anlatın veya anlattıysanız ne dediler merak ettim ? Bence bu iş çözülebilir bu dediklerinize gerek kalmadan.

Hocam Amazon'u arayıp durumu anlatın veya anlattıysanız ne dediler merak ettim ? Bence bu iş çözülebilir bu dediklerinize gerek kalmadan.
Konuştum tabi ki, durum aynı bu şekilde bı çözüm sunmuyorlar. Hiç beklemezdim amazondan böyle bir şey. Resmen üstüne yattılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı